Oldtimerrit

Oldtimerrit

Zondag 2 september werden alle garagedeuren al vroeg opengezet om de oude auto’s opgepoetst en glimmend richting het Blesse Paard te rijden waar de start was van de Stompwijkse Oldtimerrit georganiseerd door Joost Janson en Adri Bennis.  Er deden maar liefst 43 auto’s en 2 motoren mee.

Dus er was een hoop bekijks en een hele volle Dr. van Noortsstraat, de buschauffeur was er niet echt blij mee, want hij kon er bijna niet doorheen komen.

Het zonnetje scheen dus de cabrio’s hadden allemaal het dak open. Ja als je het met zulk weer niet doet, dan kan het nooit natuurlijk.

Met de wind in de haren vertrokken we richting Moordrecht, via de Weipoort, Reeuwijk, Waddinxveen, Oudewater en Gouda om maar een paar plaatsen te noemen.

Wij dachten dat we de laatsten waren omdat we een deel verkeerd gereden hadden, maar we bleken de rest juist te snel af te zijn, dus we konden op het terras plaatsnemen bij Restaurant ons Dorp en direct wat bestellen. Later lukte dat helaas niet meer en hebben een aantal mensen (te) lang op een broodje moeten wachten.

Na de pauze richting Alphen a.d. Rijn, Zwammerdam, Nieuwkoop, Aarlanderveen, Hoogmade naar het eindpunt bij Joost.

Daar werd de rit nabesproken en ook de auto’s nog even goed bekeken en gefotografeerd, want er was van alles te bewonderen, van de snelle Ferrari , Corvette, Porsche , de degelijke Mercedes, BMW, de vrolijke Kever,

de statige Buick, Jaguar, Rolls, Cadillac en ik zal vast een paar namen vergeten zijn, maar dan moeten jullie de volgende keer maar komen kijken.

Wie de prijs heeft gewonnen voor het raden van de foto’s onderweg weet ik niet, want toen waren wij alweer naar een strandfeest.

Het was in ieder geval een fijne dag en goed verzorgd, daarom wil ik Marion en Rosalie bedanken voor de tuinparty na afloop en Joost en Adri voor de rest van de organisatie.

Ria Luiten