Veiling en Rommelmarkt op zaterdag 20 oktober

Veiling en Rommelmarkt op zaterdag 20 oktober

Op zoek naar een koopje of gewoon zin in een gezellige middag en/of avond? In oktober organiseert de fanfare weer haar tweejaarlijks veiling en rommelmarkt. De 20e oktober vult het Dorpshuis zich weer met allerhande koopwaar. ’s Middags is er een gezellige rommelmarkt en ’s avonds de traditionele veiling.

De trouwe bezoekers van onze rommelmarkt weten dat er die middag allerlei leuke kraampjes zijn met betaalbare en verrassende koopjes. Ook wordt er weer aan het rad van fortuin gedraaid waarmee leuke prijsjes zijn te winnen.

’s Avonds is het de beurt aan onze vaste veilingmeester die er met zijn jarenlange ervaring altijd een hele gezellig avond van weet te maken. Hij zal de kavels per opbod verkopen en probeert daarbij uiteraard ook de prijs een beetje op  te drijven. Vanzelfsprekend gebeurd dit natuurlijk wel onder het professioneel toezicht van de notaris.

We zijn al druk bezig met de organisatie en starten binnenkort met het verzamelen van koopwaar voor de rommelmarkt en de veiling. We hopen ook weer een beroep te mogen doen op de sponsors die we binnenkort zullen benaderen. Het blijkt altijd weer dat de bijzondere en originele veilingkavels die we dankzij onze sponsors kunnen veilen een mooi bedrag opleveren.

Ons doel!

Met de opbrengst willen wij als fanfare de mogelijkheden van muziekonderwijs in het dorp blijven financieren. Sinds een aantal jaar organiseren we in samenwerking met de basisschool blokfluitlessen die worden verzorgd door een professioneel muziekdocent. Daarnaast zijn nog een drietal docenten in dienst. Zij verzorgen de lessen voor de diverse blaasinstrumenten, zoal trompet en saxofoon en er is een groep enthousiaste slagwerkleerlingen die les krijgen van een slagwerkdocent. We vinden het belangrijk dat deze lessen betaalbaar blijven voor ouders, want muziekonderwijs is best duur. De subsidies hiervoor worden minder dus zijn de opbrengsten van onze acties zoals de veiling en de rommelmarkt hier voor bestemd. Zo kunnen we niet alleen goede docenten aantrekken, maar zijn we ook in staat instrumenten aan te schaffen, waarop de jonge leerlingen hun eerste noten kunnen leren spelen.