Toernieuws

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor alle groepen de koffietent op de kalender die hemelsbreed waarschijnlijk het dichtstbij is van het hele seizoen. We gingen namelijk naar Klein Giethoorn bij Hazerswoude. Een leuk hotelletje met een heerlijk ruim terras aan het water, middenin de natuur. Het weer werkte lekker mee, dus zaten zo’n 60 fietsers in de zon te genieten van de rust en de stilte, mits je het gekakel kon wegdenken.

De A1 vertrok met maar liefst 15 man en reed een wel heel ruime route. Geen gekke paadjes dit jaar, maar wel een paar wegen waar we weinig komen. Op het pad langs de westkant van de A4 bij Hoogmade had ikzelf zelfs nog nooit gefietst. Toen we via Woubrugge en Ter Aar in de buurt van Alphen kwamen bleek de route nog niet ruim genoeg, dus reden we ook nog via Aarlanderveen (ook wel bekend als aardappelerveen) en de Ziende. Via het Rietveldsepad (pas op voor grind in de bocht!) kwamen we na 55 km bij de koffie. We hadden het gevoel al bijna thuis te zijn, maar moesten nog een eind rijden. Via Boskoop en Waddinxveen kwamen we langs de A12 uit, waarna we na de sprint over het Sprinterpad weer bijna thuis waren. Met bijna 95 km op de teller arriveerden we in Stompwijk.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 8-en (7 mannen/ 1 vrouw) naar Hazerswoude-Dorp. Opnieuw prima omstandigheden voor een fijne fietsochtend. Om aan de geplande kilometers te komen moesten we een flinke lus aan de route plakken. We reden in de Groene Hartroute o.a. langs de schitterende Wijde A bij Woubrugge en door het terrein van de Golfclub Zeegersloot bij Alphen aan de Rijn. Dofte men zich vroeger op zondagochtend op voor de kerkgang, hier liepen de dames en heren in hun beste (golf)kledij met hun golfkarretje. Om te voorkomen dat we geronseld zouden worden om, op de fiets, verkeerd geslagen balletjes uit zandbakken te halen, gaven we extra gas om uit het mega grote park te komen. Aldus arriveerden we, na ca. 45 km, bij de koffiestop “Café Klein Giethoorn”. Diverse groepen waren reeds aanwezig. Ook hier weer lekker buiten aan de heerlijke koffie en appelgebak. De terugweg naar Stompwijk ging via de standaard mooie route. Om 12.00 uur thuis in Leiden met 75 km op de teller.

Hans Heemskerk

Toch een paar “gekke paadjes”-tocht

Op een van de laatste ritten gingen we met zijn allen naar café “Klein Giethoorn” in Hazerswoude dorp. Om niet allemaal tegelijk te komen ging de ene groep (C2=7) er vrij kort naar toe en de andere groep, wij dus C1, met zijn 11en, er met een omweg heen. Zit je de ene week het zweet van je hoofd te vegen van de warmte, gisteren trokken we de jasjes toch maar weer aan, want het voelde met nog geen 15° best fris aan. De route liep naar Snowworld, waar we voor de verandering bij de bult omhoog gingen en daarna via het Kangoeroepad weer naar het fietspad door het Bentwoud. We kregen het er warm van, dus wat jasjes gingen uit. Het pad door de polder en in Boskoop al bij het spoor overgestoken en daarna een mooie stukje (Otweg) langs woonarken, waar je verbaasd bent van de soms prachtige exemplaren die daar liggen. Langs de Gouwe onze weg vervolgd en mijn geplande route ingekort en sommige van ons voor het eerst het mooie Bedelaarsbos-paadje te laten ervaren! Dan zijn we al bijna bij het pittoreske hotelletje aan het water. Wij zijn de 3e groep en kunnen nog op een lekker plaatsje in de zon plaatsnemen. De verzorging van de koffie gaat weer vlot en ze hebben alles onder controle, ondanks de vele andere fietsers die daar nog neerstrijken. Vlak voor we weer weggaan nog een paar trosjes druiven meegenomen die daar voor het plukken hangen! Natuurlijk gaan we het smalle paadje even op en volgen dan het Oostvaartpad en over het spoor naar links, het fietspad erlangs dat uit komt bij de Gemeneweg. Via het pad door de ruilverkaveling en langs het spoor weer naar de Weipoort en komen we met bijna 55 km, om 12.30 uur in Stompwijk aan. Ik, en velen van ons, hebben weer heerlijk gefietst!

Annie van Rijn

De C2 vertrok met 7 fietsers richting het idyllisch plekje Klein Giethoorn in Hazerswoude. Normaal gesproken gaat onze laatste clubrit daarheen onder de naam: “Gekke Paadjes” tocht. Vandaag leek het er al op. Bij de kerk van Meerburg was er ’n wegopbreking. Daar moesten we omrijden en met de fiets aan de hand ’n dijkje beklimmen. Bij de fietsbrug over de Oude Rijn ging het ook niet vanzelf. Maar ja, we wilden eenmaal deze route fietsen. Vervolgens naar de brug van Koudekerk en door de Hazerswoudese polders kwamen wij na 25 km aan in Klein Giethoorn. We bereidde eigenaresse Carla alvast voor op een Stompwijks fietslegioen van zo’n 60 fietsers. We konden nog heerlijk buiten zitten en boven ons in het prieeltje hingen de druiven te rijpen. Het zal vast en zeker de Boskoopse Glorie zijn geweest. De terugroute ging door de Loete, Roemer, Hoogeveen en het Bentwoudpad naar het Noord AA. Met bijna 50 km waren we even over 11.30 uur thuis. We wensen Petra beterschap met haar voet. Volgens onze info zit er gips omheen. Hoe is dat nu weer gebeurd???

Nog een verzoekje van mij persoonlijk naar alle toerclubleden en de A groepen in het bijzonder. Probeer zondag 23 september in plaats van, of ná de clubrit nog ‘n afstand te fietsen voor het Goede Doel. Er zijn 113 doelen, waar u uit kan kiezen en er is er vast wel één, die u aanspreekt.

Maak er ’n gezellig dag van met uw partner, vrienden, familie of kinderen. Meer info kunt u lezen op de site  

www.rabobank.nl/rijnstreek of in de Dorpsketting.

Laat onze clubkleding van Toerclub TC Stompwijk deze dag zoveel mogelijk door het Groene Hart in beweging zien! De Rabobank keert dit jaar voor het eerst tot maximaal € 1.000,00 uit, dus we hebben veel fietsers nodig om dit bedrag te bereiken.

Zelf zet ik mij in voor Stichting Amigos – Doelnummer 96

Lia de Jong-Zwetsloot

A.s. zondag fietsen een aantal van de C mee met de Rabobank-Sponsortocht. We zien elkaar bij sporthal Meerhorst in Stompwijk om 9.00 uur. Ook de B zal onder leiding van Jaap meerijden. Zij verzamelen wel gewoon om 8.30 uur langs de Vliet.

Voor de A-groepen staat de rit naar Maasland op de kalender. Vertrek eveneens om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30. Uiteraard kunnen ook zij ervoor kiezen de sponsortocht te rijden.