Terugblik burendag

bruggenfeestAfgelopen zaterdag, je kon er bijna niet omheen, was het burendag. Een mooie gelegenheid om het bruggenfeest van 3 jaar geleden te herhalen. Het weer speelde fantastisch mee, ’s morgens nog een buitje maar ’s middags  en ‘s avond bleef het lekker droog. Wel fris, maar met houtkorfjes  en open haardjes konden we toch nog lekker warm blijven. Enige nadeel was we de volgende dag naar gerookte paling stonken.

Afgelopen week werd de Dr. Van Noortstraat opgesierd met vrolijke bolchrysanten. Op zaterdagochtend waren er al activiteiten waar te nemen, langzaam maar zeker werd de straat steeds kleurrijker en vrolijker. Om 17.00 uur waren de bruggen klaar voor ontvangst van buren, vrienden en bekenden.  De glazen gevuld, de barbecues aan en de lekkere hapjes op tafel. Er zijn weer de nodige recepten uitgewisseld, wat een variatie stond er bij ons op tafel.

Bij elke brug werd er een feestje gehouden. Wat zag het er sfeervol  uit. Het is zo vreselijk leuk om vanaf de fiets al die activiteiten waar te nemen. Jack Overdevest was de veiligheidsagent voor onze Stompwijkse burgemeester,  Marcel Zuidgeest, wat nam hij zijn rol serieus, evenals wethouder Ton Zuidgeest van Stompwijkse zaken, die hier en daar vergunningen verleende voor het bouwen van een schuurtje of het plaatsen van een dakkapel.  Om half zes zijn ze bij de Knip gestart en het viel niet mee om overal weg te komen. Ze hadden het genoegen om overal warm ontvangen te worden.  Ik denk dat ze pas om 21.00 uur de laatste brug bezocht hebben en toen moesten ze nog de prijzen uit gaan reiken. Een flinke klus dus.

De brug van de familie Daleman kreeg de aanmoedigingsprijs, de brug bij The Beatz eveneens, en de hoofdprijs ging naar de adoptiebrug van Sjaak Vurens, waar het optreden van Roos veel belangstelling trok. Ik hoorde pas vandaag dat  ook op de Stompwijkseweg de buren hun koppen bij elkaar gestoken hebben, doordat ze zich niet aangemeld hadden en mogelijk het weer hebben afgewacht was het daar eveneens een klein feestje. Zij hebben het bezoek van Deux en zijn broer moeten ontberen.

Het viel me opnieuw op dat de drempel toch hoger is om zo maar aan te komen waaien en dat persoonlijk uitnodigen beter werkt. Dat is een tip voor een volgende keer!  Wij willen Leo van den Brink hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn beide bruggen en Harry en Rita van der Nouweland voor het gebruik van zoveel spullen. Dat heeft ons ontzettend veel werk gescheeld en het zag er bijzonder aangekleed uit. We hadden zelfs politiebewaking op de brug, want na die rellen van afgelopen vrijdag in Haren hadden we deze boy uit voorzorg  hard nodig.

Vanaf deze plek, bedanken wij een ieder, die een bijdrage heeft geleverd, in welke vorm dan ook om deze dag tot een prachtige dag te maken!

 

Petra