Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A-groepen de rit naar Maasland op het programma. De B en C reden mee met de Rabosponsortocht. Zowel de C1 als de C2 waren met 6 fietsers en reden de route van 60 km. Het was weer wennen aan het frisse weer, maar de mooie vernieuwde route maakte dat helemaal goed. Uiteraard stopten ze onderweg een keer voor koffie en ook kregen ze van de Rabobank nog een keer limonade. Na afloop werd er nog even gezellig nagekletst in de kantine.

De A-groepen reden zondag naar Maasland. De B- en C-groepen kozen er voor om de Rabobank sponsortocht te rijden. De B vertrok met z’n 6-en van het erf van Theo naar de inschrijfplaats die echter pas om 09.00 uur open zou gaan. Daarom reden we eerst een ommetje langs de Vliet en het Duinwaterpad. Het was koud weer (in Leiden gaf de thermometer slechts 6 °C aan). Bij de inschrijfplaats vulde iedereen z’n inschrijfkaart, voor de 60 km, in en, het belangrijkste, het nummer van het goede doel. Hier sloot zich nog een B-rijder bij ons zodat we verder met z’n 7-en op pad gingen. Jaap kende, als bedenker, de route dus zouden we vlot, door het Groene Hart, naar de verschillende controleposten kunnen rijden. Echter op de Hoge Rijndijk hadden we ons eerste oponthoud, Lydia’s fietsketting brak.

Hans en Jaap hadden elk een ander kettingtangetje in de fietstas, die geen van beiden op de schalm-pen pasten. Dus kon de ketting niet afdoende gerepareerd worden en zat er niets anders op dan familie te bellen om haar op te komen halen. De route ging ook via de Wijde Aa waar twee vissers doende waren een grote vis in hun bootje te krijgen. Op datzelfde moment werd van voren in de groep “paal” geroepen. Helaas was op dat moment een van onze renners afgeleid door het vissers-visgevecht waardoor hij “paal” niet hoorde, en op het smalle pad, de paal niet zag. Wij hoorden een flinke klap, gelukkig kwam hij weer overeind en gaf aan dat hij de tocht kon voortzetten. Even verder werd ook nog lek gereden, echter dat stelde weinig voor. Bij een van de Rabo-controleplaatsen hebben we van de koffie met poffertjes genoten. Uitgaande van de drukte op de fietspaden op de terugreis, velen met een Rabovlaggetje, is de tocht qua deelnemers waarschijnlijk een succes geweest, ik ben benieuwd naar de gegevens hierover. We kwamen om 12.30 uur weer in Stompwijk aan voor de laatste stempel waarna de kaarten ingeleverd konden worden en we in de kantine van de sporthal de consumptiebon ingeruild hebben voor koffie. Om 13.30 uur weer thuis in Leiden met 90 km op de teller. Hans Heemskerk

Bijna aan het eind van het seizoen, is het ook weer tijd voor ons clubblad “Op de Pedalen”. Heeft u mooie, ontroerende of gewone verhalen met foto’s of alleen foto’s over het fietsseizoen?

Mail het naar de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl

 Aanstaande zondag 30 september eindigt de kalender van de toerclub voor alle groepen met de clubrit naar Weteringbrug. De A en B rijden ongeveer 85 km, de C ± 60 km. Vertrek is voor de laatste keer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

Ook na volgende week rijden we nog de hele herfst en winter onze ritten op zondag. Zoals besloten in de jaarvergadering zullen we dit winterseizoen starten vanaf de parkeerplaats bij de sporthal aan het Klaverblad. Vertrek is in oktober en november om 9.00 uur.