CDA pleit voor behoud van bushaltes in Stompwijk

bushalteIn de Stompwijkse gemeenschap is grote consternatie ontstaan door een artikel in het Leids Dagblad van 27 september jl. In dit artikel worden de gevolgen beschreven van de overname van buslijn 32 van Connexxion door Arriva vanaf 2013. De nieuwe busvervoerder hanteert het beleid om “meer buitenom en minder binnendoor” te rijden. Dit komt erop neer dat bus 32 niet meer door het dorp Stompwijk zal rijden in 2013. Buslijn 32 is de enige buslijn in Stompwijk, die de inwoners naar Leiden of Zoetermeer brengt. De inwoners van Stompwijk kunnen dan niet meer in het eigen dorp op de bus stappen richting Leiden of Zoetermeer. “Dit betekent een enorme verschraling in het busvervoer voor de inwoners van Stompwijk” aldus CDA gemeenteraadslid Yvonne van Boheemen uit Stompwijk. Momenteel heeft Stompwijk drie opstaphaltes.

CDA heeft daarom schriftelijke vragen gesteld om opheldering te krijgen van het college van burgemeester en wethouders over deze alarmerende situatie. CDA wil graag weten wat het College gaat doen om deze situatie tegen te gaan.