Hoefgetrappel in het dorp

hoefgetrappelHoefgetrappel in het dorp

Ja zeker, hoefgetrappel, want afgelopen zondag hielden de Blesruitermenners hun minicross in en om Stompwijk, dus reden er door en rond het dorp heel wat aanspanningen afgelopen zondag.

In het najaar houden de menners hun traditionele minicross door het dorp, wat inhoudt dat er op 6 plaatsen  in en rond Stompwijk hindernissen worden geplaatst en het dus niet alleen een spannende rit/wedstrijd wordt maar ook een gezellige.

De weersvoorspellingen waren deze week niet best maar zondag beloofde een mooie dag te worden, dus alle reden om de wedstrijd als het enigszins kon door te laten gaan.

Maar er viel vrijdag en zaterdag veel, heel veel regen en tóch mochten we overal op het land waar we de hindernissen hadden gepland. (grote klasse mensen) en was de eerste start zondag om 10.00 uur.

De eerste hindernis was bij de fam. De Haan, Nico had een niet te moeilijke hindernis gemaakt maar pompte deze wel vol water: een echte waterhindernis dus, maar ook om even te wennen want er volgde nog meer water.

Op naar de volgende hindernis bij de fam. Turkenburg ook hier een ruime hindernis van takkenbossen, toch was het door het natte land uitkijken geblazen om niet onderuit te gaan.

Dan naar de Fam. van Santen en daar staat traditioneel een vaardigheid, we zetten deze op 1.70 m kegelafstand zodat iedereen deze “moet” kunnen nemen, maar toch bleek dat er een aantal moeite mee hadden en er  één of meerdere ballen  afreden.

Dan naar Kees de Jong in de Bovenmeer die we altijd vragen zelf een hindernis te bouwen (overigens doet Nico dat ook).

Kees had een “doolhof” gemaakt en dat bleek voor heel wat deelnemers echt een doolhof, niet alleen goed verkennen  maar ook een goede groom bleek hier heel belangrijk want de menner had alle aandacht voor z’n paard/pony nodig om goed te rijden.

Een leuke hindernis waar velen zich behoorlijk op verkeken hebben.

Vervolgens naar het land van Alex Overdevest daar had de mencommissie een “traditionele” hindernis gebouwd die ondanks het natte land goed en met een vlot tempo te rijden was.

Als laatste de hindernis op het terrein van de Blesruiters zelf, veel water maar wel een goede slothindernis van een zeer geslaagde minimarathon.

Als eerste gaat natuurlijk dank uit naar de mensen die hun land beschikbaar stelden voor de hindernissen (ik heb ze al genoemd) maar ook dank aan de vele vrijwilligers die deze dag  onmisbaar waren bij de hindernissen, rekenkamer enz…

Rond 16.00 uur had de mencommissie de hindernissen weer opgeruimd en zou je zeggen kan de prijsuitreiking plaats vinden,  maar uit ervaring is gebleken dat de meesten veel tijd nodig hebben hun paard/pony thuis te brengen en zodoende te laat voor de prijsuitreiking zijn. Vandaar dat we dat doen  op onze evaluatie avond eind november, wel komt de volledige uitslag met tijden en strafpunten op  onze site, kijk dus op www.blesruiters.nl  (ook voor meer foto’s)

Menners we gaan 21 oktober een bosrit maken vanuit Garderen.

De route loopt o.a door het mooie Speulderbos en wellicht doen we “Het  Boshuis” in Drie aan voor een “versnapering”, als je mee gaat opgeven bij Lindsay (ruiters mogen ook mee).

Ab