Restaurant “t Voorhuys” een feit

  voorhuys `1

4 oktober werd de deur van restaurant ’t  Voorhuys’ officieel geopend.

Na 10 maanden verbouwen is er in september 2012 een open huis geweest en toen  stonden werkelijk alle deuren van het Blesse Paard open voor bezoekers. Deuren van de gloednieuwe keuken, waar Trevor van der Berg sinds kort samen met Levi  v. Leeuwen het heft in handen heeft. “Een gouden duo met hart voor de zaak en liefde voor de gerechten.” De keuken is voorzien van allerlei nieuwe snufjes zoals het kunnen voorverwarmen van borden en kopjes en er zijn nieuw koelcellen geplaatst.  De nieuw aangelegde lift leidt naar de voormalige woonruimte van de familie Vergeer. Dit is veranderd  in een  kantoor, personeelsruimte en diverse vergaderzalen. Het dakterras is overdekt en geheel geïsoleerd tegen geluidsoverlast.

De Brasserie (voormalige grote zaal) is van top tot teen in de verf gezet. Het bovenzaaltje heet nu ’t Koetshuys en onderging een  volledige make-over en is mede door een levensgrote foto op de zijwand  van onze drie molens, erg mooi geworden. De ruimte met bar kan apart gehuuvoorhuys 2rd worden voor een feestje in eigen beheer.

De bedoeling was om het pand in verschillende fases op te knappen, maar van het een kwam het ander. Er werd gestart met de keuken, de oude is tot aan het grondwater gesloopt, wat een klus. Slechts een maand zijn de werkzaamheden van party herberg Het Blesse Paard onderbroken geweest. Verder heeft alles kunnen doordraaien en dat vergt heel wat van je zenuwen maar vooral van organisatietalent, zoals de afwas doen in het ligbad. Achter de schermen stond de boel op stelten en voor de schermen was hier niets van te zien. Er waren dagen dat er bijna 30 werklui op een paar vierkante meter aan het werk was, dit alles onder de bezielende leiding van uitvoerder Tinus van Veen met zijn lijfspreuk “Alles komt goed!”

Het is goed gekomen. Nu kon ook het restaurant geopend worden. Desiree wilde het niet te serieus aanpakken. Voor deze schone taak hebben vele namen de revue gepasseerd zoals vader Leen of Ome Aad, personeel, maar pas echt enthousiast waren ze bij het vallen van de naam van onze Burgemeester van Stompwijk, Marcel Zuidgeest. Hij werd voorgereden in een prachtige oldtimer, hiervoor moest hij wel  eerst weer de 300 meter terug naar zijn huis lopen!  De wethouder van Stompwijkse zaken was wel aanwezig, maar buiten functie omdat alle vergunningen al geregeld waren. Met de ambtsketting van de Gaanders om sprak hij de mooie woorden. ”Niet alleen het Blesse Paard is nieuw leven ingeblazen, maar heel Stompwijk!”

Desiree sprak vooral haar dank uit aan Aad en Leen Luiten, omdat zij net zoveel geloof in ‘de Bles’ hadden als Desiree want anders hadden ze deze investeringen in het pand niet gedaan.  De toespraak van Leen Luiten was kort en krachtig, “Er is veel geld ingegaan dat moest nu maar eens terugverdiend worden!”

Na 10 maanden verbouwen en stof happen was het eindelijk helemaal klaar. Nog een paar slopende uurtjes vooraf, waar de laatste zaken nog geregeld moesten worden en dan een ladder in haar panty,  de vlag bleef niet mooi zitten, zodat Avin op het allerlaatste moment nog de vlaggenstok in moest. De vlag zakt, toch nog, sierlijk naar beneden om de naam van het restaurant te onthullen:  ’t Voorhuys.

De champagne knalt. De ‘burgemeester’ knipt een lint door en dan staan de deuren wijd open om alle gasten over de rode loper te ontvangen.  “Het Blesse Paard is 300 jaar oud, maar kan er minstens weer een eeuw tegen”, aldus Desiree.