KulturProgramma

Het KulturProgramma is een platform voor en door Stompwijkers. En voor iedereen uit de wijde omgeving. Je kunt hier aan talloze activiteiten deelnemen. Er is voor elk wat wils. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een activiteit organiseren waarin je kennis deelt. Je bent van harte welkom! Deze week stellen we voor:

Wijncursus

Wie ben je? En wat is jouw activiteit voor het KulturProgramma?

Mijn naam is Coen Delissen en ik ben sommelier, meestergastronoom en docent aan de hogere hotelschool. Ik vind het heel leuk om op laagdrempelige, ontspannen wijze uitleg te geven over verschillende soorten wijnen in combinatie met lekker eten. Dit betekent dat per avond ongeveer 5 wijnen besproken en geproefd worden waarbij ik enthousiast vertel over de wijn, de druivensoort, maar ook over heerlijke combinaties met gerechten.

Wat is het?

Algemene wijncursus. De wijncursus bestaat uit 6 avonden waarin de belangrijkste wijnlanden en hun wijngebieden worden besproken. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 – hoe wordt wijn gemaakt

 – wijnen en druivensoorten

 – wijn/spijs combinaties

 – wijnetiketten

verschillende wijngebieden

Over smaak, smaak registratie en smaakwaardering

De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en uit proeftechnisch gedeelte (± 5 tot 6 wijnen).

Voor wie is het?

Voor iedereen die het leuk vindt zijn of haar basiskennis over wijn te vergroten of het gewoon leuk vindt een gezellig avond te hebben.

En wat kost het eigenlijk?

Je betaalt € 120,= voor 6 avonden. Deze prijs is inclusief wijn en kleine hapjes.

Start:

We starten in november. Lestijd 19.30 tot 22.00 uur. Het streven is om elke drie weken een avond te plannen. De avond is op dinsdag of donderdag. De voorkeur voor een avond kan bij aanmelding doorgegeven worden.

Afhankelijk van deze voorkeur wordt of voor dinsdag of voor donderdagavond gekozen.

Bij wie kan ik me aanmelden?

Jetty Noordzij

Telefoon 071 – 580 26 34 of mail naar jepi.noordzij@casema.nl