Toernieuws Toerclub Stompwijk

  toernieuws

Hoewel het zomerseizoen van onze toerclub voorbij is, wordt er nog wel op zondag gefietst. Zo was het afgelopen zondag heerlijk weer om een rondje te rijden. Er verschenen dan ook vele leden aan de start, voor het eerst op het parkeerterrein bij de sporthal. De C reed met z’n 9en een leuke rit naar één van hun favoriete koffiestops aan de boulevard in Katwijk.

Met 7 man van de A1 reden we ook een prachtige route naar Kinderdijk. Deze tocht was afgelopen zomer niet doorgegaan wegens slecht weer, maar vonden we eigenlijk te mooi om te missen. Het blijkt zelfs al 3 jaar achtereen slecht weer geweest te zijn bij deze rit. Nu gingen we onder een stralend zonnetje via de Rotte en de Brienenoordbrug naar Alblasserdam. Daar volgden we een stuk de dijk langs de Noord. Toen we rechtsaf tussen een paar huizen doorreden hadden we ineens het prachtige landschap met de vele molens voor ons. Slalommend tussen de Japanse toeristen reden we naar de koffietent waar het op het terras goed uit te houden was. Na de koffie reden we het fietspad langs de molens helemaal af om door de polder naar de pont bij Bergambacht te rijden. De pont kwam er net aan dus we stonden snel aan de overkant en reden via Stolwijk, Gouda en langs de A12 terug naar Stompwijk. Na 110 km waren we weer thuis.

Arno van Rijn

Ook de rest van het najaar rijden we nog leuke ritten op zondagochtend. Kom dus gewoon om 9.00 uur naar de sporthal en rij met ons mee.

Vergeet ook niet je op te geven voor de BBQ-avond op vrijdag 19 oktober. Zie hiervoor de brief die alle leden ontvangen hebben.