KBO

Katholieke  Bond van Ouderen Stompwijk

Nieuwsbrief  oktober 

Klaverjassen en rummicub spelen

Donderdag 25 oktober gaan wij weer een middag met de leden van KBO – Zoeterwoude  klaverjassen en rummicub spelen.

De grote zaal van huize Emmaus staat weer geheel ingericht om ons te ontvangen, vanaf  13.45 uur bent u van harte welkom.

Graag even opgeven bij Aad v.d. Ham, dit om een overzicht te krijgen hoeveel tafels er klaar gezet moten worden.

Het openbaarvervoer in Stompwijk?

Wij als seniorenbond zijn ook zeer verrast over de ontwikkelingen rond buslijn 32. Weer wordt een stukje van Stompwijk als recreatiedorp waar het als bewoner goed wonen is, op een slinkse manier ons ontnomen. Wij als bestuur begrijpen ook dat een ondernemer met zijn bedrijf  winst moet maken om te blijven bestaan, als hij daar de gelegenheid voor krijgt maakt hij er gebruik van. Echter we worden met een overheid geconfronteerd die door alle normen los te laten zijn vervoersplicht verzaakt, hier worden wij als ouderen weer aan de kant gezet door ons een stuk mobiliteit te ontnemen. Hoe komen wij naar voorzieningen die we reeds lange tijd buiten het dorp moeten zoeken, zoek het maar uit. Het geld telt meer dan een stukje sociale verantwoordelijkheid voor een grote groep dorpelingen, maar ook de schooljeugd (ouders) wordt hier voor een dilemma gezet, ook zij missen straks in de wintermaanden deze busvoorziening.  

Arriva, een mega groot bedrijf die in 1998 Nederland binnen kwam door aankoop van busondernemingen in Nederland. Volgens wikkipedia echter, Arriva staat ook voor een Italiaans bedrijf  dat gespecialiseerd is in sandalen en wandelschoenen, voor de winter maken zij laarzen, het is misschien toevallig maar hopelijk niet toepasselijk voor de bus passagiers van deze buslijn.

Wij als ouderenbond met een K ervoor gaan ervan uit dat de Provincie, maar ook de gemeente de nodige stappen gaat ondernemen om dit onzalige besluit van tafel te krijgen. Als de intentie er is om kleine woongemeenschappen leefbaar en bewoonbaar te houden, dan is dit een pracht kans om het nu waar te maken.    

Namens het bestuur van KBO- Stompwijk,

Secretaris Antoon van Santen