IJsclub nut en vermaak

 

Tjilde boekt progressie

In het 2e wedstrijdweekend op de Uithof stond voor de meeste deelnemers de combinatie 500/1500 meter op het programma. Ondanks de relatief lage temperaturen werd er goed gepresteerd. Tjilde Bennis, dit seizoen deel uitmakend van de districtsselectie liet dat de vele trainingsarbeid deze zomer zijn vruchten al lijkt af te werpen. Zowel op de 500 meter (46.46) als de 1500 meter (2.24.54) wist ze haar beste tijden aan te scherpen. Het behalen van de regiopunten voor het NK Junioren lijkt dit seizoen zeker reëel.

Zoey van den Bosch, zaterdag nog in actie bij de marathon in Deventer, waagde zich aan haar 1e langebaanwedstrijd. Op de 500 meter klokte ze 44.82, waarmee ze ruim een halve sec boven haar pr bleef. Op de 1500 meter kwam ze tot 2.17.12, haar beste Uithoftijd ooit.

Elina Hoogerdijk zocht revanche voor haar mislukte 1e wedstrijdweekend en dat lukte redelijk. Met 50.60 bleef ze nog wel boven haar p.r. maar was ze wel 1 sec sneller dan vorige week.  Op de 1500 meter liet ze 2.45.02 noteren.

In het ochtendprogramma maakten Myrthe Turk en Joy van der Meer hun wedstrijddebuut. Beide dames kwamen in actie op de 300 meter. Myrthe liet 41.80 en 40.93 noteren, terwijl Joy 46.26 en 45.62 klokte.

 Thom in actie bij Holland Cup

 In Deventer stond afgelopen weekend de 1e wedstrijd om de Holland Cup op het programma. Dit was voor Thom van Beek zijn eerste serieuze wedstrijd van het seizoen. Thom kwam in actie op 500, 1000 en 1500 meter. Hij kon zich nog niet echt onderscheiden en eindigde op alle afstanden in de middenmoot. Het echte piekmoment moet echter over 2 weken liggen tijdens het NK Afstanden in Thialf.

Marathonsucces voor Stompwijkse junioren

Dit weekend werd ook een start gemaakt met de marathoncompetitie voor junioren en pupillen. Bij de meisjes junioren C won Tjilde Bennis de wedstrijd over 15 ronden. Bij de jongens junioren C werd dit huzarenstukje herhaald door Edward Jansen die na 20 ronden broer Ferdinand net voorbleef.

In de pupillenmarathon (6 ronden) behaalde Iris de Haas een 9e plek bij de pupillen B (11 jaar).

 Tom de Haas