Marathonschaatsen

elineMarathon schaatsen

Op ijsbaan De Scheg in Deventer stond de thermometer op 3 graden afgelopen zaterdagavond. Dit beloofde snelle tijden voor de mannen en vrouwen met de lange adem. Overtuigend was het optreden van Jorrit Bergsma die alleen één ronde voorsprong pakte. Weliswaar met behulp van ploeggenoten maar toch was het peloton niet in staat Bergsma terug te rijden. 2e werd Garry Hekman deze klopte Arjan Stroetinga in de massa sprint van het peloton. Voor de statistiek: 9 van de 56 rijders moesten voortijd afhaken. De wedstrijd over 125 ronden duurde 1.05.47 uur. Gemiddelde rondetijd: 31.6 seconden. Gemiddelde snelheid 45.6 km per uur. Bij de dames was Elma de Vries de sterkste in de massa sprint voor Foske Tamer van der Wal en Maria Sterk. Hier moesten 36 van de 77 rijdsters voortijdig afhaken. De wedstrijd over 70 ronden duurde 0.39.24 uur. Gemiddelde ronde tijd 33.8 seconden. Gemiddelde snelheid 42.6 km per uur. Martijn van Es was 3x 36. als volgt: 36e in de uitslag. Hij rijdt met nr. 36 en is 36 jaar oud. Verder is Martijn goed bezig.

Eline Bennis kwam niet fit aan de start en moest na 26 ronden afhaken. Zoey van den Bosch feitelijk het zelfde verhaal na 37 ronden.

A.s. zaterdag op de Haagse Uithof komen onze rijders weer aan de start om de Uithof Bokaal Start om 18.00 uur 1e divisie, dames start 19.30 met Zoey van den Bosch beennummer 43 en Eline Bennis met nr. 60, Topdivisie start om 20.30 uur met Marijn van Es. Vanaf 21.00 is het Marathonfeest in het Skicafé met live muziek. Natuurlijk verwacht ik vele Stompwijkse schaatsliefhebbers.

Aad de Haas