KulturProgramma

Het KulturProgramma is een platform voor en door Stompwijkers. En voor iedereen uit de wijde omgeving. Je kunt hier aan talloze activiteiten deelnemen. Er is voor elk wat wils. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een activiteit organiseren waarin je kennis deelt. Je bent van harte welkom! Deze week stellen we voor:

Verhalen uit de bijbel

Wie ben je? En wat is jouw activiteit voor het KulturProgramma?

Mijn naam is Alwin van Ruijven. Afgelopen jaren heb ik bijbelstudies in Zoetermeer en Leidschenveen gegeven. Het lijkt mij erg leuk om deze kennis te gebruiken om in ons eigen dorp mooie bijbelverhalen op een simpele manier uit te leggen.

Wat is het?

Ik zal in 6 avonden de verhalen vertellen en toelichten van Jozef en Mozes. Jozef was die man met die mooie jas die door zijn broers werd verkocht en in Egypte in de gevangenis kwam. Daar werd Jozef later onderkoning en na ca. 400 jaar ging zijn familie onder leiding van Mozes weer terug naar Israël.

We zullen stilstaan bij raakvlakken tussen deze verhalen en ons eigen leven. En er is ruimschoots gelegenheid om uw eigen mening te delen. Het zijn dus geen avonden om lui achterover te zitten en te luisteren. Maar iedereen wordt uitgedaagd om mee te denken. We zullen dan zien dat deze oude verhalen fascinerender zijn dan we in eerste instantie dachten.

Voor wie is het?

Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of u katholiek, protestant, niet gelovig of wat dan ook bent. We zullen uit verschillende bijbels stukjes lezen. Mocht u eventueel zelf een bijbel hebben, neem deze dan gerust mee.

Wanneer begint het?

We gaan in januari starten.

En wat kost het eigenlijk?

De kosten bedragen € 5,00 per avond. Hiervoor krijgt u 2 kopjes koffie of thee en een leerzame avond.

Aanmelden bij:

Alwin van Ruijven, tel. 070-3279425 of Jetty Noordzij 071-5802634