Marathon schaatsen

Marathon schaatsen

Afgelopen zaterdag werd op de IJsbaan in Haarlem de Jan van der Hoorn Schaatssport Marathon verreden. Anders gezegd Jan van der Hoorn sponsort en de Stichting Schaats Promotie West Nederland organiseert onder leiding van ex marathon schaatser Peter Baars.

Bij de Topdivisie knalden de mannen gelijk bij de start weg onder aanvoering van de latere winnaar latere Christijn Groeneveld. Het hoge aanvangstempo eiste slachtoffers van schaatsers die eerst even op gang moesten komen. Na ongeveer 40 ronden pakten 14 rijders één ronde voorsprong. Echter zonder Arjan Stroetinga. Frank Vreugdenhil reed alleen nog naar de koplopers, voorwaar een prestatie. De sprint van de koplopers was spannend. De Italiaan Fabio Francolini gaf geweldig partij aan de BAM elite en werd 2e,, een schaats punt achter Groeneveld en Rob Hadders werd 3e. Martijn van Es reed heel soepel mee. Hij miste echter de ontsnapping van de kopgroep. Ik zat te slapen zei Martijn na afloop. Hij finishte als 30e.

Bij de dames ging de overwinning naar Foska Tamar van der Wal voor Wieteke Kramer en Maria Sterk. Zoey van den Bosch was nog een beetje bang in de wedstrijd. Niet zo gek eigenlijk na de smakker van vorige week. Zoey reed een prima wedstrijd en finishte als 32e. Eline Bennis had duidelijk nog wat last van haar ziekte. Na 30 ronden verliet ze de wedstrijd. Volgende wedstrijden a.s. donderdag in Dronten. De Kwintus Nova Marathon voor masters start om 18.00 uur, 19.30 de dames en 20.30 Topdivisie.

Dan a.s. zaterdag in Tilburg de 7e KPN cupwedstrijd 1e divisie start om 18.00 uur, dames 19.30 uur en Topdivisie 20.30 uur.

Aad de Haas