Blesruitermenster Sabine Beumer gehuldigd als Nederlands kampioen Vaardigheid

sabineBlesruitermenster Sabine Beumer gehuldigd als Nederlands kampioen Vaardigheid

Afgelopen donderdag werd de najaarsvergadering van het Mendistrict West gehouden in Houten.

Op de agenda stond de huldiging van de Nationale kampioenen van het district West, het district west behelst de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland, dus eigenlijk geheel West Nederland.

Onze voorzitter Koos van Hilten, met in zijn “kielzog” Sonja de Jong, Linda Overdevest en ondergetekende, wilden dat uiteraard niet missen.

Vorig jaar werd Sonja de Jong kampioen in de discipline Vaardigheid tweespan klasse L, Sabine reed dit jaar met haar pony Kees Vaardigheid enkelspan klasse L.

En zoals eerder vermeld was de strijd op 15 september op de Hippiade op het KNHS centrum in Ermelo tot het laatst spannend en werd pas bij de laatste deelnemer (van de 25) het kampioenschap beslist in het voordeel van Sabine.

Met Sabine hebben de Menners van de Blesruiters 2 jaar op rij een Nederlands kampioen binnen hun gelederen, zowaar een grandioze prestatie en geeft maar aan dat de wedstrijdmenners van de Blesruiters serieus met hun sport bezig zijn en het ook een enorme stimulans is voor de overige menleden en vooral de jeugd.

Sabine kreeg uit handen van de voorzitter van het district, Wim de Groot, een aandenken vergezeld uiteraard met bloemen, Sabine staat links onder (knielend) op de foto.

Het mendistrict West won bovendien de Hatro-cup, dat is de prijs voor het best presterende Mendistrict en dat is niet voor de eerst, al vele jaren op rij is de cup voor ons Mendistrict .

Dit jaar wonnen maar liefst 11 deelneemsters uit West de nationale titel in hun discipline/klasse en dat geeft maar weer eens aan dat het niveau van de menners in ons district erg hoog is.

Sabine namens alle Blesruiters nogmaals van harte gefeliciteerd.

Ab Spaan