Dansen in het Dorpshuis

dansen dh 

Zondag 20 januari is er weer een dansmiddag in het Dorpshuis. De live muziek wordt deze keer verzorgd door de small big band Sax&Rhythm. De band is enkele jaren geleden opgericht door enthousiaste saxofonisten en bestaat uit vier saxofoons:  2x alt, tenor en bariton, aangevuld met ritme van gitaar, bas, drums en met een zangeres. Als voorbeeld dienden de grote Amerikaanse dansorkesten zoals van Duke Ellington, Count Basie of Glenn Miller. Daarmee vergeleken ontbreken de trompetten en trombones. Sax&Rhythm speelt dezelfde swingende muziek uit die tijd met een heel eigen geluid. Vandaar de omschrijving als “small big band”. Vanaf de oprichting speelt de band met veel succes op dansmiddagen, recepties, familiefeesten e.d. Daarvoor beschikt Sax&Rhythm over een uitgebreid repertoire waarin de swing wordt afgewisseld met dixieland, rock & roll, Latijns-Amerikaans ritmes, walsen en populaire nummers van Nederlandse zangeressen. Kortom: dans- en luistermuziek met een vleugje nostalgie.

De leden van Sax&Rhythm zijn ervaren amateur muzikanten die elkaar kennen van diverse big bands uit de omgeving van Den Haag. Als U goed kijkt op de foto ziet U ook een Stompwijkse bekende.

Graag tot ziens op zondagmiddag 20 januari in het Dorpshuis 14.00 uur om te dansen en/of te luisteren.