Het aftellen is begonnen voor Gaandrië

gaanders!!!!! HET AFTELLEN IS BEGONNEN VOOR GAANDRIË !!!!!

Over een paar dagen is het zover, dan barst het carnaval weer los in Gaandrië. Vanaf woensdag 6 februari zijn Prins Adrie, Page Sascha, Opper Thijs, Raad van Elf, Het Bestuur, Oud Prinsen en vele vrijwilligers weer mega druk bezig om er een geslaagd carnavalsseizoen van te maken. Hierbij draait het niet alleen om de grote feestavonden, maar worden de gehandicapten, bewoners van verzorgingstehuizen, kinderen en zieken niet vergeten door Carnavalsvereniging De Gaanders uit Stompwijk.

Onder het motto: “We staan er gekleurd op” ondernemen de Gaanders nogal wat activiteiten.

Zo gaan de Gaanders op woensdag 6 februari carnaval vieren met de verstandelijk gehandicapte bewoners van Swetterhage uit Zoeterwoude.

Vrijdag 8 februari staat verzorgingstehuis Huize Emmaus in Zoeterwoude op het programma.

En vrijdagavond om 22.00 is het natuurlijk weer ons jaarlijks bezoekje aan de jongerensoos Beatz.

Op zaterdagochtend 9 februari is er in het gemeentehuis van Leidschendam de officiële overhandiging van de Hamer door Burgemeester van Leidschendam – Voorburg aan Prins Adrie, waarmee hij zeggenschap krijgt over het Gaandriaanse rijk.

Hierna natuurlijk een van de terugkerende hoogtepunten van de Stompwijkse Carnaval de Optocht. Deze karavaan van prachtige wagens zal op de zaterdag weer door ons dorp trekken. Hierna staat het altijd zeer gezellige straatcarnaval met blaaskapel de Zwiebels op het programma. Later zal het straatcarnaval overgenomen worden door The Booming Groep, die hun gebruikelijke carnavalswagen weer bovenaan de Meerlaan zullen parkeren om er daarna een groot feest van te maken. Tijdens het straatcarnaval zijn kaarten te koop voor het Gekostumeerd Bal in de hal bij Het Blesse Paard.

Na het straatcarnaval is het in de avond natuurlijk tijd voor het Gekostumeerd Bal openingstijd is om 21.00 uur entree niet leden € 7,50. Op zondag 10 februari is er om 11.00 uur een carnavalsmis dit jaar te Stompwijk in de Sint-Laurentiuskerk met de Old Princess in Harmony en om 15.00 uur het carnavalsconcert met de Fanfare samen met de Oud Prinsen in het Blesse Paard, de zaal gaat open om 14.30 uur.

Na het concert zal er een optreden plaats vinden door Sound Sixties. (traden onlangs op in Het Dorpshuis) De entree deze middag is gratis.

Maandag 11 februari is het tijd voor de allerkleinsten onder ons, het kindercarnaval begint om 13.30 uur. (deur open vanaf 13.00 uur) Vergeet niet jullie kleurplaat mee te nemen!!

Later op de avond is het de beurt aan de jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar van Stompwijk. Namelijk met het So You Think You Can Dance festijn. Zaal open om 19.00 uur. Let op, dit jaar in het Dorpshuis bij de Beatz. Dinsdag 12 februari  is het de hoogste tijd om ook aan de “oudere-jongeren” van Stompwijk zelf te denken. De zaal gaat om 12.30 open om 13.00 is het begin.

En s`avonds is dan natuurlijk alweer het slotbal, entree niet leden € 7,50.

Een traditioneel hoogtepunt is de carnavalsoptocht door Stompwijk. De optocht wordt gehouden op zaterdag 9 februari, verzamelen om 12.30 uur bij Scheria en start om 13.00 uur. Wij van de Gaanders willen de mensen die met de optocht meedoen met klem vragen om absoluut géén alcohol en absoluut geen glaswerk op de kar mee te nemen, voldoende vuilniszakken mee te nemen en deze te gebruiken! Dit jaar moeten alle karren zich vooraf ingeschreven worden, hierop krijgen de karren dan door ons een nummer. Deze nummers dienen rechtsvoor op de karren worden geplaatst. De karren dienen zelf voor dit nummer te zorgen.

INSCHRIJVEN VOOR DE OPTOCHT KUNT U OP WWW.DEGAANDERS.NL

Op woensdag 13 februari zal de rust weer terug keren in Stompwijk en zullen de Gaanders de balans opmaken van een seizoen carnaval vieren. Wij hopen u te zien op een van de activiteiten die wij voor u organiseren. Overige informatie en de agenda zijn op de site te vinden. www.degaanders.nl

En hier nog wat data:

6 februari : Swetterhage,

8 februari : Emmaus, Beatz,

9 februari : Optocht, Straatcarnaval, Gekostumeerd bal (entree niet leden    € 7,50),

10 februari : Kerkmis, Concert,

11 februari : Kindercarnaval, So You Think You Can Dance,

12 februari : Ouderen Stompwijk, Slotbal (entree niet leden € 7,50).

Voor meer info en data  www.degaanders.nl

P.R. De Gaanders