Stompwijkers hebben het naar hun zin in Zeeland

  stompwijkers hebben

In 2010, na de Stompwijkse Paardendagen, verhuisden Wendy van den Bosch en Rens Wortman en de kinderen Nina en Robbin vanuit Stompwijk naar het in Zeeland (Zeeuws Vlaanderen) gelegen Hengstdijk. Nina (van de bekende Pony Muis) en Robbin waren, in hun Stompwijkse tijd, actieve Blesruitertjes en Wendy en Rens ondersteunden dat van harte. In Stompwijk konden zij niet verwezenlijken wat ze graag wilden, een eigen stekkie met land, een rijbak en een eigen stalletje voor de pony’s van Nina en Robbin. Zij waren nu eenmaal, zo als zo vele Stompwijkers, helemaal paarden“gek”.

Hun stekkie in Hengstdijk was gauw gevonden “met alles er op en er aan” en zonder allerlei gemeentelijke beperkingen. En hoe kom je nu aan dat contact met hen, natuurlijk, het kan niet anders, dan door de paarden. Nina doet het goed bij de Axelse rijvereniging en in de Regio en werd geselecteerd voor Pavo-HTC Plan (Hippisch talenten centrum), Blesruiter Manon van der Kraan  werd eind vorig jaar “gespot” tijdens de samengestelde wedstrijd in Bathmen en werd ook geselecteerd.

De selectie houdt in dat beiden een jaar lang door een ervaren instructeur les krijgen. Na een jaar wordt gekeken of er een vervolgopleiding kan worden gegeven. De eerste 4 lessen vinden plaats in het Zeeuwse Nisse (nabij Goes). Dat is dus voor Manon een pittig eindje rijden: 2 uur heen en 2 uur terug. Marcelle de Kam, de bekende eventingruiter, is intensief anderhalf uur met de meiden bezig dus je krijgt er wel wat voor en wij kunnen even bijpraten over Stompwijk en Hengstdijk.

Zaterdag vond onder leiding van Marcelle de eerste buitenoefening plaats op een oefenterrein in het Brabantse Zundert.

Op de foto, genomen in Zundert, Nina met haar Pony Cadanz en Manon met Urose  met Marcelle en de beide moeders Wendy en Barbara.

De prestaties van Nina en Robbin mogen er zijn, zo werd in 2012 tijdens de samengestelde wedstrijd in Vrouwenpolder Nina met haar pony Cadanz 1e en in Ysselstein 3e.  Robbin werd in de dressuur indoorkampioen klasse Z1 van Zeeland en mag dus naar de KNHS kampioenschappen in Utrecht, daar komt ze de Stompwijkse blesruiter Kelly Doelman met haar Pony Padavo tegen die uitkomt in de M1, beiden gaan proberen zo hoog mogelijk in hun klasse te eindigen bij deze nationale  kampioenschappen.

Ongetwijfeld zullen er een aantal Stompwijkers en “Zeeuwen” hun verrichtingen  met spanning volgen.

Woensdag 13 maart is de laatste training in het Zeeuwse Nisse daarna volgt een programma wat de meiden, alle “uithoeken” van Nederland zal laten zien.                                                      

Ab Spaan