Toerclub Stompwijk start nieuw seizoen

Toerclub Stompwijk start nieuw seizoen

Aanstaande zondag 24 maart staat voor Toerclub Stompwijk weer de eerste clubrit van het nieuwe seizoen gepland. We vertrekken om 9.30u vanaf sportpark de Meerhorst aan het Klaverblad en dan rijden alle groepen hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren.

Velen zullen nog even aan het idee moeten wennen om weer wekelijks op de fiets te stappen. Tot nu toe hebben we immers nog weinig van het voorjaar gezien en ook deze week verandert dat nog niet veel. Hopelijk kunnen we de eerste clubrit toch met goed weer en veel fietsers rijden. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen om zo nodig je fiets van zolder of uit de schuur te halen en banden, remmen en dergelijke na te kijken. Dan hopen we zondag weer velen aan de start te zien.

Die start is dus bij de sporthal aan het Klaverblad. Sinds het ontstaan van de Toerclub konden we vele jaren bij Theo van der Meer op het erf terecht. We zijn Theo daar zeer dankbaar voor. Vanwege de veiligheid en de centrale ligging in Stompwijk zullen we echter voortaan op het parkeerterrein van De Meerhorst verzamelen.

Ook nieuwe leden zijn daar natuurlijk van harte welkom.

We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit via de mooiste routes in de omgeving. Meestal rijden we in 6 of 7 verschillende groepen met ieder hun eigen snelheid. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als de toerfiets. Ter introductie kun je natuurlijk eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de toerclub. Wacht niet te lang, want het gaat de eerste weken nog rustig aan en dat went dus makkelijker.

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Daarnaast natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 5 mei en de avondvierdaagse is dit jaar van 9 t/m 12 juli. Verder hebben we voor de liefhebbers nog diverse andere tochten opgenomen. Zo kan eenieder dit seizoen weer lekker op de fiets genieten van de omgeving en tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn. De gehele toerkalender voor 2013 vind je ook in deze Dorpsketting.

De groepsindeling is dit jaar als volgt:

* De A1 onder leiding van Arno van Rijn

* De A2 met Arie v. Mullem en Aad Switzar

* De A3 met Nico Fakkel en Martien van Veen

* De B waarbij Jaap de Jong de kar zal trekken

* De C1 met Annie van Rijn als captain

* De C2 met Cock van Santen en Fried de Jong

Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:

Bij de start vertrekken de groepen 1 voor 1. De A1 vertrekt als eerste, daarna de A2, enz.;

In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden. “Samen uit, samen thuis” is het motto;

Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d..

Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!

Zorg voor een fiets die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen (binnenband, plakspullen enz.);

Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;

Het dragen van een fietshelm wordt sterk aanbevolen;

Hou je aan de aanwijzingen die de wegcaptain geeft. Inspraak kan, maar wel ruim vooraf;

De groepen worden liever niet groter dan ±16 personen, daarboven wordt er gesplitst;

Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting en op onze website aangekondigd.

Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z’n allen een fijn en sportief seizoen van maken met veel goed fietsweer!

Verdere informatie over onze Toerclub kun je vinden op onze website. www.toerclubstompwijk.nl

Arno van Rijn

 

Begin oktober: 19.00 uur Feestavond TC Barbecue in het Blesse Paard (de datum wordt na overleg met het  Blesse Paard, vastgesteld en daarna bekendgemaakt).

Na 29 sept. 2013 worden er ook nog clubtochten gefietst.

Bestemming:           Wordt voor vertrek bepaald.

Vertrektijden:          oktober, november en in maart om 09.00 uur;

                               december t/m februari om 09.30 uur.

Afstanden:               65 á 75 km afhankelijk van de weersomstandigheid.

                                De C ± 45 km.

 

*):  Avondvierdaagse; inschrijving, start en finish in de kantine van Sporthal “Meerhorst”. Indien deze vanwege verbouwing niet beschikbaar is, wordt naar een alternatief uitgeweken.

!!!:  Alle aangekondigde tochten en evenementen onder voorbehoud van wijzigingen in het seizoen.

Wekelijks worden de fietstochten aangekondigd in zowel de Dorpsketting als op onze website.