IJsclub ‘Nut en Vermaak’

IJSCLUB ‘NUT EN VERMAAK’

Podiumplek Tjilde districtskampioenschap

Afgelopen woensdag werd in Haarlem gestreden om de titels van het District Sassenheim. Zes Stompwijkse junioren verschenen aan de start. Met name door de kou waren de omstandigheden behoorlijk zwaar. Tjilde Bennis behaalde bij de meisjes junioren C de 2e plek, na zowel op 500 als 1000 meter als 2e te zijn geëindigd. In dezelfde categorie behaalde Patty Vurens de 8e plek en werd Nadine Turk 13e.

Bij de jongens junioren C slaagde Ferdinand Jansen er als een van de weinigen in een persoonlijk record te rijden. Hij deed dit op de 1000 meter in 1.28.03. In het eindklassement werd Ferdinand 5e. . Broer Edward Jansen eindigde keurig als 7e.

Bij de meisjes junioren B werd Elina Hoogerdijk 8e, mede na een beste seizoenstijd op de 1500 meter (2.42.87)

 

 

Distr. Kampioenschap

500m

1000m

1500m

Klass.

Tjilde Bennis

45.69

1.33.43

 

2e

Patty Vurens

48.17

1.39.61

 

8e

Nadine Turk

55.60

1.54.11

 

13e

Ferdinand Jansen

43.01

1.28.03 pr

 

5e

Edward Jansen

45.07

1.31.66

 

7e

Elina Hoogerdijk

50.07

 

2.42.87

8e

 

Clubkampioenschap verreden onder barre omstandigheden

Afgelopen zondag werd het schaatsseizoen afgesloten met het clubkampioenschap op de Uithof. In plaats van zacht lenteweer, waar we afgelopen jaren mee verwend waren, kregen de deelnemers te maken met lage (gevoels)temperaturen en een harde vlagerige wind. Door de lage temperatuur mocht het dak van de Uithof niet dicht.

Ondanks de zware omstandigheden werden er toch nog enige persoonlijke records gereden en werd er op het scherpst van de snede gestreden. Zo streden bij de jun. C de broers Jansen weer om de titel. Bij de dames traden Eline en Tjilde Bennis tegen elkaar aan. Hoewel Eline al 2 jaar geen langebaan wedstrijd meer had gereden, bleef ze haar jongere zus toch 2x voor.

De aanwezige deelnemers en toeschouwers konden ook genieten van het optreden van Thom van Beek. Hoewel al 2 weken geen ijstraining meer gehad, verscheen hij toch aan de start, wat iedereen kon waarderen.

Alle aanwezigen konden ook getuige zijn van het laatste optreden van Siem Oppe. Siem, 75 jaar oud, heeft besloten zijn schaatscarrière te beëindigen.

Tevens kan nog vermeld worden dat Myrthe Turk en Erben van der Lans op de valreep nog wisten te promoveren naar een hogere klasse. Myrthe voldeed zowel op de 300 meter (38.22) als op de 500 meter (1.03.33) aan de limiet voor pupillen 4. Erben wist met 54.89 (500 meter) zelfs te voldoen aan de limiet voor pupillen 2.

 

De prijsuitreiking van het clubkampioenschap vindt plaats tijdens het dooifeest op 20 april a.s.

Tom de Haas

 

Uitslagen Andries Kwik Bokaal te Leiden

 

Afgelopen vrijdag avond stonden we met een sterk team aan de start van de wedstrijd voor verenigingen. De laatste jaren hebben wij daar niet goed in gepresteerd. Dit jaar wilden we dan ook weer voor een betere plaats gaan.

 

We hadden in elke categorie een deelnemer(ster).

Julie v.d. Meer en Erben v.d. Lans haalden voor ons de volle 14 punten.

Ook de andere Stompwijkse schaatsers  haalden punten binnen.

Eind resultaat: 5de. Een goede prestatie voor onze kleine vereniging.

Ik ben dan ook super trots op jullie. Kijk op de site voor de uitslagen en foto’s.

Ik heb van jullie genoten. Het schaatsseizoen zit erop veel plezier met de zomer training en tot  het dooifeest,

 

Groetjes, Marjo van Veen