Toerclub Stompwijk

toerclub

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor onze club de openingsrit op het programma. Na een lange en koude winter is iedereen er wel weer aan toe om eens lekker te gaan fietsen met een beetje zon en prettige temperaturen. Maar zover blijkt het zelfs eind maart nog niet te zijn. Het was de hele ochtend rond het vriespunt en de oostenwind met kracht 5 maakte het voor het gevoel nog kouder dan het de hele winter geweest is. Daarmee was het ongetwijfeld de koudste seizoenstart in de historie van de club. Of zoals Jaap zei: “Een start voor alleen de echte bikkels.” Slechts 11 bikkels stonden om half 10 klaar om te vertrekken. De geblesseerde Jaap maakte nog snel een paar foto’s en toen vertrokken zij. Van de A1 waren we maar met z’n 2en. Samen reden we toch nog even langs de Vliet naar Leidschendam en naar Nootdorp. Vooralsnog met de wind wat in de rug en tijd om te kletsen. Toen we echter afbogen naar het oosten werd ons de adem meer en meer afgesneden en werd het echt bikkelen. Via Oude Leede en Berkel gingen we richting de Rotte. Daar zagen we prachtige plaatjes van tegen het riet opgeblazen water dat daar aangevroren de meest grillige vormen ijspegels gecreëerd had. Onze blik was echter vooral gericht op de koffietent die na zo’n 40 km in de verte zichtbaar werd. Half verkleumd en met verkrampte vingers van de kou kwamen we binnen waar de rust heerste. Rob ging op zoek naar zijn helm, maar gaf dat al snel op. Deze zat niet op zijn hoofd en hing ook niet aan zijn fiets, maar lag ongetwijfeld nog gewoon thuis. Met een muts op je kop merk je niet eens dat je die vergeten bent. Ik had zeker 10 minuten nodig om weer een beetje bij mijn positieven te komen en constateerde dat, waar we vorig jaar bijna moesten vechten om een zitplaats, we nu de enige 2 fietsers waren in een vrijwel verlaten restaurant. De ober vertelde dat een groepje van 5 Stompwijkers al weer vertrokken was. Veel drukker zou het ook niet meer worden. Na 2 bakkies besloten we dat we genoeg afgezien hadden voor deze zondag. Met de wind in de rug vervolgden we onze weg langs de Rotte en richting Zoetermeer. Na een dik kwartier stond ik al met mijn fiets in de schuur. Klaar met fietsen en helemaal klaar met de kou.

Arno van Rijn

De volgende clubrit is op maandag 2e paasdag. Toevallig op 1 april, maar zeker geen grap. We vertrekken dan om 9.00 uur van de parkeerplaats bij de sporthal. Alle groepen gaan naar de Zweth. Laten we hopen dat de temperatuur wat hoger is en de wind wat minder, zodat velen alsnog aan het seizoen kunnen beginnen.