Theatervoorstelling ‘Stompwijk door de jaren heen’ blijkt wervelende productie

theater 1

Theatervoorstelling ‘Stompwijk door de jaren heen’ blijkt wervelende productie met historiebesef

Jong en oud werkten de afgelopen weken samen aan de prachtige theatervoorstelling Stompwijk door de jaren heen. En het resultaat mocht er zijn. In een uitverkocht Dorpshuis namen zij de bezoekers mee door een stuk historie van ons dorp. Dat zorgde voor subtiel toneel, uitbundige dansen, aanstekelijke zang en een bijzondere circusact.

Glimlach

Organisatoren Patricia de Jong (SKZ) en Jetty Noordzij (Dorpshuis) kijken met een grote glimlach terug op de middag. “De voorstelling liep helemaal goed. De kinderen waren zichtbaar op hun gemak op het toneel en het publiek reageerde enthousiast. Voor de kinderen vinden wij het belangrijk dat zij leren zichzelf te presenteren. En we moeten zeggen dat zij hier vanmiddag goed in geslaagd zijn. Het was daarnaast fantastisch om de mensen te zien genieten in de zaal. Het was echt een ontmoeting tussen jong en oud.”theater 2

Workshops

In workshops hebben de kinderen weken van tevoren geoefend. Onder leiding van Carlo en Anneke van Bemmelen werden prachtige decors gebouwd, Carmen Olyhoek en Maria van Santen ontwikkelde het dans- en zangtalent, Anja Groenewegen coachte de toneelspelers en Gera de Leeuw bracht de kinderen circusvaardigheden bij. In het Dorpshuis zijn de nodige uren besteed om alle technieken onder de knie te krijgen.

Oud en hip

Heel duidelijk was te zien dat Stompwijkers van alle leeftijden aan de voorstelling hadden meegewerkt. Diverse verhalen uit de oude doos en tegelijk hippe liedjes getuigden daarvan. Op een leuke manier werd de nodige kennis overgedragen. In sketches lieten de kinderen zien dat een telefoon en typemachine in een paar decennia compleet zijn veranderd.theater 3

 

Interactie tussen jong en oud

Tijdens de circusvoorstelling was de interactie tussen oud en jong ook zichtbaar. Een jonge oma klom op een grote gele bal om hier ten overstaan van haar kleindochter een stukje op te lopen. Haar moed werd beloond met een applaus van de aanwezigen.

 

Lenteprijs

De theatervoorstelling kwam tot stand met steun van de Lenteprijs van Fonds 1818/AD om de benodigde attributen te kunnen aanschaffen en de workshops te faciliteren.