Voorbereidingen Koninginnenach

hekking b bandfool speed ahead

Woensdagavond was de grote zaal van het Dorpshuis gevuld met orkest en punk-rock band. Geen alledaagse combi. Orkest en punk-rock band? Dan bedoelen we natuurlijk Fanfare Juliana en Fool Speed Ahead. Het was onze eerste gezamenlijke repetitie voor het “Koninginnenach” concert van 29 april.

De eerste paar maten samen was wel even wennen, maar orkest en band hebben elkaar muzikaal gevonden. Was het voor de rockers wennen dat er een kerel, ook wel dirigent genoemd, voor ze staat die met een stokje zwaait en dat je dus stopt met spelen als hij stopt met zwaaien. Zo was het voor de orkestleden wennen aan het geluid van de scheurende gitaren, dreunende bas en oorverdovende drums. Zoals altijd blijkt dat wanneer muzikanten er met elkaar iets moois van willen maken, dat dan altijd gaat lukken. Het grote verschil tussen onze muziekstijlen was dan ook geen enkel probleem. Band en orkest zijn de uitdaging aan gegaan om de stijlen te laten samen smelten en in elkaar te laten overgaan. Het resultaat zal de sporthal op z’n kop zetten! Over twee weken staat de volgende gezamenlijke repetitie gepland, dan is ook de Hekking B Band van de partij.

Met de hulp van onze sponsors Belt Music en Winter Audio Service en in samenwerking met Stompwijk 92 wordt de sporthal tijdens “Koninginnenach” op 29 april omgetoverd tot een echt “Rockpalace”. Erg gaaf natuurlijk dat we het podium kunnen vullen met bands, dj en orkest allemaal van Stompwijkse bodem. Het wordt een avond om niet te missen voor jong en oud en met natuurlijk voor elk wat wils. Zo zal DJ Rowin de afterparty voor zijn rekening nemen.

Maandagavond 29 april – Sporthal Stompwijk – zaal open 20.00 uur