Stompwijkse badgasten te gast in Pieter van den Hoogenbandzwemstadion

badgasten

Badgasten te gast in Pieter van den Hoogenbandzwemstadion

De wereldtoppers kwamen afgelopen weekend in Eindhoven in actie. Als tussen programma mochten de Nederlandse toppertjes zaterdag in het zwemmekka van Nederland het water induiken. In het prachtige Eindhovense zwembad streden de kinderen om de PieterCup. Ook Eline en Sanne van Ruijven waren samen met een aantal clubgenootjes uitgenodigd voor deze wedstrijd.

Maar het hoogtepunt van deze dag was wel de foto met Pieter van den Hoogenband. Eline staat rechts van Pieter en Sanne staat rechts van Eline. Nog onder de indruk van de ontmoeting met Pieter bleken de zwemprestaties niet om over -in de Dorpsketting- / -naar huis te schrijven-. Maar de krachten bleken gespaard om met de clubgenootjes nog even lekker uit te leven in het golfslagbad met diverse glijbanen (ook een onderdeel van de zwemaccommodatie).

Hopelijk is de concentratie bij Eline volgende week weer optimaal. Dan zwemmen de junioren en senioren gezamenlijk tijdens de promotiewedstrijd om een plek in de hoogste competitie van Nederland.

Hoewel Sanne dan ook ervaring mag opdoen tijdens deze wedstrijd zal het voor haar er over twee weken weer echt om spannen. Dan gaat ze weer samen met haar zusje Jelsie en onze dorpsgenoot Bart Pardon de strijd weer aan tegen de zwemmertjes uit onze regio.

Ilona van Ruijven