Groot feest op Koninginnedag 2013

koninginnedag

 
Dinsdag 30 april 2013 zal dit jaar door de troonswisseling een bijzondere dag worden  en dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Het programma hebben wij op deze dag uiteraard aangepast aan de belangrijke televisiemomenten die niemand wil missen. Vandaar dat er dit jaar géén optocht door het dorp zal plaatsvinden, alle activiteiten worden in en om het sportcomplex georganiseerd.  Via een groot beeldscherm zal iedereen de troonswisseling onder het genot van een heerlijke oranjetompouce kunnen bekijken. De tompouces zullen gratis worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt, dus kom op tijd! Daarna zal de aubade plaatsvinden en laten alle aanwezigen ballonnen op om onze huidige koningin Beatrix te bedanken én om onze nieuwe koning Willem Alexander en zijn vrouw Maxima feestelijk te onthalen. De ballon die het verst komt krijgt uiteraard een mooie prijs. 

Vervolgens gaan de Kinderspelen van start en zullen er op een mooie troon échte troonswisselingsfoto’s gemaakt worden van kinderen die net als Willem Alexander gekroond zijn tot nieuwe koning/koningin van het ‘Koninkrijk Stompwijk’.  Ondertussen wordt de kantine klaargemaakt voor de Oranjelunch waarna we de beëdiging en inhuldiging van de Koning zullen bekijken. Het springkussen en allerlei mega grote spellen zullen daarna buiten klaarstaan voor de kinderen zodat iedereen aan zijn trekken komt. In de kantine sluiten we deze bijzondere dag af met Hollandse hits in ons Oranjecafé. 

We hopen natuurlijk dat de zon schijnt op 30 april en dat alles buiten plaats zal kunnen vinden maar mocht dit niet zo zijn dan zullen alle activiteiten verplaatst worden naar de sporthal.  Hieronder volgt nog eens kort het programma met alle tijden er bij.


9.30  uur Ontvangst in de kantine van Stompwijk ’92 met gratis Oranje tompouce

10.00 uur Troonsafstand van koningin Beatrix en balkonscène kijken op groot scherm

11.00 uur Aubade en ballonnen oplaten

11.15 uur Kinderspelcircus

13.15 uur Oranjelunch in de kantine voor iedereen (gratis)

14.00 uur Beëdiging en inhuldiging van koning Willem-Alexander kijken op groot scherm

14.15 uur Kinderspelen met Mega grote spellen

15.30 uur Oranjecafé in de kantine met Hollandse hits

 

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij het Spelcircus en de Oranjelunch, u kunt zich hiervoor melden bij Hélène vd Bosch (tel. 06-81175018 of 5801992).  

Programma Bevrijdingsdag zondag 5 mei
Op zondag zullen er in verband met verschillende voetbalcompetitiewedstrijden én de elfdorpentocht alleen activiteiten in de middag worden georganiseerd. Vanaf half twee is er in de sporthal de traditionele rommelmarkt met een dansworkshop voor de kinderen. U kunt zich melden bij Hélène vd Bosch voor het reserveren van een tafel (€ 3,50 per tafel).
13.30 uur Rommelmarkt in de sporthal “de Meerhorst”, de zaal gaat open om 13.00 uur voor het inrichten van de tafels.


Stichting Oranjefeesten Stompwijk