1e Pinksterdag wandeltocht Rondom Stompwijk

1e Pinksterdag 19 mei

Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

 

Zondag 19 mei 1e Pinksterdag staat Stompwijk in het teken van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak zal voor de 2e maal in haar 120 jarige bestaan een heuse wandeltocht organiseren. Vorig jaar was het evenement met 225 deelnemers al bijzonder geslaagd en verdient daarom zeker een vervolg. Natuurlijk hopen we dit jaar op meer deelnemers. Koning Winter regeert dit jaar erg lang, er lijkt maar geen einde aan te komen! Maar op 1e Pinksterdag zal het toch echt wel voorjaar zijn.

Om aan ieders wens te voldoen hebben we dit jaar vier geheel andere routes uitgezet. Voor iedere ongeoefende wandelaar én voor de diehards die trainen voor meerdaagse tochten, is er een afstand die bij hem/haar past.

U kunt kiezen uit een route van 7.5, 15, 20 of 30 km. U wandelt o.a. langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk. (Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart). Loopt langs dijken, dwars door weilanden, polders en mooie natuurgebieden van het Groene Hart.

De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar een ieder krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee. Dat formulier bevat ook een consumptiebon die u onderweg bij de ‘Koek en Zopie’ kunt verzilveren.

 

De start en finish zijn in Het Blesse Paard en de vertrektijden zijn als volgt:

30  km tussen 8.00 en  9.30 uur

20  km tussen 8.00 en 10.00 uur

15  km tussen 9.00 en 11.00 uur

7.5 km tussen 9.30 en 12.00 uur.

 

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,–. Ben je tussen de 8 en 15 jaar betaal je slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar zijn gratis. Alle kinderen krijgen een herinneringsmedaille.

De opbrengst van de wandeltocht zal ten goede komen aan de jeugd van de ijsclub. Sinds jaar en dag is de ijsclub bezig om, onder leiding van een groot aantal trainers, de kinderen de techniek van het schaatsen bij te brengen en organiseert voor hen ook schaatskampen.

 

De organisatie hoopt een ieder te verrassen op plekjes waar u nog nooit heeft gelopen. Wij zijn er klaar voor en rekenen op een flinke opkomst.

U bent allen; jong, oud, grijs, kaal, dik of dun van harte welkom.

 

Zie voor meer info: www.ijsclubstompwijk.nl

 

Namens de wandelcommissie IJsclub Stompwijk,

Marga Stijnman