Poldercross stopt definitief

 

Na lang wikken en wegen en na diverse brainstormsessies, heeft de poldercrosscommissie besloten om definitief te stoppen met het organiseren van de poldercross. De afgelopen twee jaar hebben we de poldercross helaas moeten af lassen vanwege de kans op zwemmersjeuk. Het risico was te groot voor de deelnemers. Het risico dat we ook dit jaar weer te maken krijgen met dit probleem is zeer aannemelijk. We kunnen pas een aantal dagen voordat de poldercross wordt gehouden het water laten controleren op slakken met platwormen. Deze platwormen scheiden larfjes af die binnendringen in de huid en direct afsterven maar wel een reactie geven waardoor er een ernstige vorm van jeuk ontstaat.

Dit komt niet alleen voor in het water waar de poldercross wordt gehouden, maar kan in elke sloot voorkomen. De voorbereidingen voor de poldercross beginnen al in februari. De afgelopen twee jaar hebben we in de laatste week voor de poldercross alles moeten af lassen. De poldercrosscommissie heeft daarom besloten niet opnieuw dit risico te nemen en definitief te stoppen met het organiseren van de poldercross.

Helaas!

We hebben 13 prachtige succesvolle jaren gehad. De laatste twee jaar was de natuur ons jammer genoeg de baas. De opbrengst van de poldercross werd besteed aan de jeugd van de ijsclub. Iedere twee jaar gingen zij op schaatskamp en er werden leermiddelen aangeschaft voor op de ijsbaan. Ook konden wij van de opbrengst een bijdrage leveren aan de aanschaf van de nieuwe schaatskleding. We hebben al die jaren er ontzettend veel plezier beleefd aan en tijdens de vergaderingen, het parcours opbouwen, de poldercross zelf en het opruimen de volgende dag.Op de dag van de poldercross waren er gemiddeld 70 vrijwilligers actief.

Wij willen dan ook de landeigenaren, brandweer, vrijwilligers, Stompwijk ’92, de fanfare en sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun inzet, tijd en bijdrage aan dit prachtige spektakel wat we hebben mogen organiseren. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!  

En wat nu zult u denken. Wel, we zouden de ijsclub niet zijn als we niet zouden proberen iets anders te doen om de jeugdleden wat extra’s te kunnen bieden.

Vorig jaar is er voor het eerst een wandeltocht georganiseerd rondom Stompwijk en dat willen we uitbreiden. De commissie poldercross heeft zijn ervaringen, kennis en materiaal aangeboden aan de commissie wandeltocht. Dit is na de Elfdorpentocht (ondergebracht bij de Toerclub) tijdrit en de poldercross, opnieuw een evenement dat door de ijsclub georganiseerd wordt. 

 De opbrengst van de wandeltocht zal ook ten goede komen aan de jeugd van de ijsclub.

‘Rondom Stompwijk’ zullen we landelijk promoten. Hebt u familie, kennissen, vrienden en bekenden, zegt het voort! 19 mei 2013 (eerste pinksterdag) een prachtige wandeltocht met 4 afstanden voor ieder wat wils.

Commissie poldercross  

IJsclub “Nut en Vermaak”