Wedstrijdseizoen 2013 voor postduiven gestart

 Met een straf noord/oostenwindje op de koppies was het in de eerste vliegrace van deze lente van meet af bikkelen geblazen. De wedstrijdvliegers mochten in het Belgische Ronquieres (168 km.) afgelopen zaterdag om 9 uur ’s morgens van start. Negen Stompwijkse duivensportliefhebbers hadden voor dit luchtgevecht 187 deelnemende kleppers op reis gestuurd. Het was de pas één jaar oude NL12-‘770’ van de Combinatie Hilgersom/Tijssen die de meeting om 11 uur, 18 minuten en 56 seconden als imponerende winnaar afsloot. Een en ander ging, ondanks de tegenwind, in een mooi tempo van ongeveer 72 kilometer per uur. De dichtstbijzijnde concurrent NL10-‘698’ van mevrouw Greet Luk finishte op plaats twéé. Het eretrio werd, als nummer drie aankomende, door de NL11-‘092’ van Jan v.d. Bosch compleet gemaakt.

 Verdiende competitiepunten:

1.  Hilgersom/Tijssen                            10 p

2.  Greet Luk                                         9        

3.  Jan v.d. Bosch                                  8

4.  Comb. v. Leeuwen                            7

5.  Wim v. Benten                                 6

6.  Wim v.d. Bosch                                5

7.  Gerard Onderwater                          4

8.  Piet Oliehoek                                   3

9   Comb. Hilgersom/Salm                     1

Piet Oliehoek