Badgasten in actie

Badgasten in actie

Vorige week kon LZ1886 als club promoveren. Eline van Ruijven stond opgesteld om de nodige punten binnen te halen. Maar helaas was Eline niet fit en moest haar zusje Sanne deze taak op zich nemen. Maar over de gehele breedte (van senioren tot junioren) kwam de club uit Leiden duidelijk te kort om volgend jaar in de hoogste klasse van Nederland te mogen zwemmen.


Afgelopen weekend stonden Bart Pardon, Sanne van Ruijven en Jelsie van Ruijven in Leiden aan de start voor een regionale wedstrijd.

Als eerste mocht Jelsie aantreden op de 100 meter vrije slag. Haar grootste concurrente had zich afgemeld dus zwom Jelsie met een dik PR gemakkelijk naar een gouden medaille. Haar tweede wedstrijd was de 100 meter rugslag. Maar ook hier was er niemand die enigszins een antwoord had op de zeer snelle tijd van Jelsie; alweer goud.


Bart begon met zijn favoriete nummer: 100 meter schoolslag. Erg jammer dat Bart een foutje maakte waardoor hij gediskwalificeerd werd, anders had de bronzen medaille mee naar Stompwijk gegaan. Zoveel liefde als Bart heeft voor de schoolslag zo vervelend vindt hij de vlinderslag. Maar helaas voor hem stond de 50 meter vlinderslag op het programma. Het was duidelijk dat Bart grote vooruitgang heeft geboekt op dit nummer. Zijn PR werd met maar liefst 3 seconden aangescherpt. Gaat hij dan misschien toch nog een keer van de vlinderslag houden?


Sanne begon met de 200 meter wisselslag. Haar grote concurrente deze dag was een boomlange meid uit Bodengraven. Het eerste gedeelte van de wisselslag (vlinderslag) leverde een voorsprong op voor Sanne, maar Sanne was kansloos op de 2 baantjes rugslag die hierop volgden. Daarna volgden 2 baantjes schoolslag waarmee de achterstand groter werd. De 200 meter wisselslag wordt beëindigd met 2 baantjes vrije slag. Na het eerste baantje leek de achterstand vrijwel onoverbrugbaar; ca. 3 lengtes. Op de tribune werd al gefluisterd: doet ze het weer met een fabuleuze eindsprint? En ook nu liet ze haar tegenstandster zoals eerder dit jaar de moed in de (zwem)schoenen zakken: 3 lengtes voorsprong is voor de tegenstandsters kennelijk niet genoeg om van deze Stompwijkse te winnen.

Het tweede nummer dat Sanne zwom was de 100 meter vlinderslag. Dit was een herhaling van het vlinderen uit de wisselslag dus ook deze gouden medaille ging naar Stompwijk.


Begin juni hebben Bart, Jelsie en Sanne weer een regionale wedstrijd. Eline heeft in mei haar regionale wedstrijden. Dit zijn de laatste mogelijkheden om zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap voor de oudere kinderen in juni. Sanne en Eline hebben zeker kansen om een startbewijs te verdienen.

 

Ilona van Ruijven