fotograaf Adri de Groot

de groot

Afgelopen week viel aan fotograaf Adri de Groot de eer ten deel om opgenomen te worden in de orde van Oranje Nassau. Op zijn site is te lezen:

“Op een dag als deze waarop anderen op je borst kloppen door er een lintje op te hangen, mag je hun motivatie wel vermelden. Enkele passages uit de voordracht van de burgemeester van Rijnwoude.


“Het gaat om een bijzonder iemand met unieke activiteiten op het gebied van natuur, natuurbehoud en natuurbescherming, die met behulp van moderne media duizenden mensen bewust maakt van en laat meegenieten met een deelaspect van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft, namelijk vogels.


Men kan zich op deze website aanmelden als (gratis) abonnee, en wordt vervolgens zo goed als dagelijks getrakteerd op zeer kundige verslaglegging van het vogelleven in uw regio maar ook wel daarbuiten. Dit doet hij middels de meest prachtige, door hem zelf gemaakte foto’s van bekende maar ook zeldzame vogels in hun dagelijkse activiteiten, voorzien van korte, heel toegankelijke verhaaltjes en opmerkingen over wat hij op zijn speurtochten observeert en meemaakt.

Die informatie biedt bovendien zoveel interessants dat er een grote educatieve waarde vanuit gaat. Hij geeft blijk van een bijzonder engagement met betrekking tot natuurbescherming, wat aan de orde komt op zijn website
door de verslagen die hij doet van ons mensen, op momenten dat wij natuur of dieren geweld aandoen”.

Bij de redactie kijken we regelmatig naar vogeldagboek.nl  waar hij de meest bijzondere vogels fotografeert en deelt op zijn vogeldagboek. Een echte aanrader.

Adri wordt veelvuldig gesignaleerd bij de Vogelplas. Zo ook afgelopen week toen Yvonne van Rijn met groep 7 hem tegen het lijf liep. Lees elders haar verslag.

Petra Oliehoek– van Es