Toernieuws Toerclub

Toernieuws Toerclub Stompwijk                                           

Afgelopen zondag was alweer de laatste zondagrit van april. De A en B gingen naar Noorden en de C naar de Rotte bij Bleiswijk. Het was weliswaar fris bij de start maar wel zonnig, zodat 66 fietsers met veel zin van start gingen.

De B vertrok met z’n 9-en (7 mannen/ 2 vrouwen) voor de Noorden-tocht. Ons nieuwe clublid, Ted de Haas, reed z’n eerste rit onder ideale weersomstandigheden: weliswaar fris maar zonnig en weinig wind. De route door het weidse Groene Hart was fantastisch. Een en al polder en de weinige dorpen die we aandeden pasten precies in de context: zo reden we door een schilderachtig straatje met prachtige gevels in Zwammerdam. Na 40 km genieten arriveerden we als tweede bij de koffiestop in Café “De Noordse Plassen”. Onze groep paste precies aan de grote ronde tafel. In record tempo zaten we aan de koffie met appelgebak. Lekker en nog betaalbaar ook. Toen wij weer op de fiets stapten arriveerden de A2- en de A3 groepen. Prima gepland. De terugweg naar Stompwijk ging eveneens over een mooie route. Nabij Zoeterwoude begonnen de km’s toch wel te tellen voor Ted, maar hij schaatst in de winter, dus heeft hij een goede basisconditie. Om 12.45 uur weer thuis in Leiden met 90 km op de teller.

Hans Heemskerk

Ondanks dat dit al de 6e zondag is van het fietsseizoen, zijn er nog steeds mensen die voor de eerste keer komen, waaronder ik zelf. Soms zijn er ook andere dingen die je bezig houden. maar vandaag kon ik niets verzinnen om thuis te blijven. Gelukkig zijn ze nog steeds blij, als je dan komt en wordt je vrolijk begroet. Er was een heerlijk zonnetje en weinig wind en wij van de C1 vertrokken met 7 vrouwen en 1 man richting ’t Zeeltje in Bleiswijk. Langs de Benthuizerplas, heerlijk genietend van alle jonge eendjes. In alle maten waren ze er te vinden (dat is dan weer het voordeel dat er geen drukke weg naast is). Al kletsend reden we verder. Het ging eigenlijk best wel lekker, zodat we ook niet heel erg op de borden letten. We reden dan ook heerlijk richting een tunnel toen er een auto ons toeterend inhaalde. We dachten eerst nog dat het een bekende van één van ons was, maar nee, niemand wist wie het was. Toen bleek dat wij daar helemaal niet mochten fietsen. We zijn even gestopt, hebben gekeken naar het alternatief, maar na de tunnel kon je het fietspad weer op, dus heel voorzichtig hebben wij dit dan ook gedaan. De hele tijd werden wij op de voet gevolgd door de C2, maar toen net even niet. Zij hadden de borden wel gezien en reden dus netjes via het fietspad. Bij de koffie was het lekker warm en het smaakte goed. De terugweg verliep verder ook zonder problemen. Via diverse parken in Zoetermeer kwamen de Stompwijkers toch netjes met 45 kilometer op de teller om 12 uur Stompwijk binnen fietsen. Het was weer heerlijk gefietst te hebben.

 

Jolanda Berg

De C2 vertrok met 10 fietsers naar Bleiswijk. Tot aan de Rotte Meren reden wij achter de C1 aan. De captains hadden dezelfde heen route voorbereid. Wij namen echter een brug verder de oversteek en met 27 km kwamen wij bij “Het Zeeltje” aan. Na onze koffiepauze gingen wij weer huiswaarts via Moerkapelle, Benthuizen en het Noord AA. Wij waren met 47 km thuis en volgens ons hebben wij niet één stoplicht gehad. Als het anders is, dan horen wij het graag. Het was ’n heerlijke ochtend om te fietsen, ’n lekker zonnetje en weinig wind. Zo dachten er nog meer mensen over. Veel wandelaars, al dan niet met honden en vele groepen racefietsers. Ja mensen, het wordt lente en Nederland ontluikt. Veel plezier allemaal met de Oranje festiviteiten en aanstaande zondag met de Elfdorpentocht.

 

Lia de Jong-Zwetsloot

 

Morgen, dinsdag 30 april, is het de laatste Koninginnedag en zoals altijd rijden we dan het bekende rondje Ringvaart. Voor de A is het een route van ongeveer 105 km. De B kan een stuk korter naar het Theehuis in Cruquius en heeft maar 80 km nodig om van het heerlijke oranjegebak te kunnen genieten. Vertrek is om 8.30 uur(!) vanaf de sporthal.

 

Aanstaande zondag rijden we natuurlijk allemaal de Elfdorpentocht. Meer hierover elders in de Dorpsketting en op www.toerclubstompwijk.nl

 

De A groepen zullen vertrekken om 8.00 uur, dus wil je mee, kom dan op tijd inschrijven. Maar je kunt natuurlijk ook zoals vele anderen later starten en/of zelf een groepje vormen. Iedereen veel plezier en goed weer gewenst.