Vogels spotten met groep 7

blauwborstje

Afgelopen donderdag ging groep 7 van Juffrouw Yvonne vogels spotten in de Vlietlanden. Daar aangekomen werd groep 7 ingedeeld in drie groepen en gingen we op pad. Wij gingen mee met mevrouw Corry van Leeuwen ook bekend als de moeder van judomeester Eric. Zij weet ontzettend veel van de natuur omdat zij ook de natuurwandelingen van het IVN verzorgd. 

Bij de uitgang van de parkeerplaats lopen wij langs een mijnheer met een hele grote camera. Dit was Adri de Groot. Bij de natuurliefhebbers bekend van zijn Vogeldagboek. Na een rondje te hebben gelopen door de vlietlanden en daar o.a. de winterkoning en de tjiftjaf te hebben gehoord (en sommige ook gezien) steken wij de weg over naar de Vogelplas. Daar gingen wij op zoek naar de Rietgors. Die schijnen in deze tijd van haar jaar de pluimen op te zoeken in de rietkragen. Deze konden we helaas niet vinden.  

We moesten weer door omdat de tijd om was. Wij liepen dus verder, maar moesten toen heel stil zijn omdat mevr v.Leeuwen Adri aan de slag zag met zijn camera bij een bosje…..  

Hij wenkte ons dichterbij en wees ons een blauwborstje aan. Veel leerlingen (en ik ook niet) hadden nog nooit van zo’n vogel gehoord en hadden hem in ieder geval nog nooit gezien. Wel kennen we een ander blauw vogeltje, die twittert. Veel  kinderen in ons groepje hebben hem nu wel gezien en Miranda mocht zelfs door de verrekijker van Adri kijken. Helaas vloog de vogel toen weg. Maar niet getreurd. Hij zal vast te zien zijn in zijn Vogeldagboek.  

Ja hoor, want we hebben hem geknipt en bijgeplakt. Dit is hem!

 

Yvon van Rijn