Troonswisseling 2013 werd een hele bijzondere dag

troonswisseling

De Troonswisseling werd vorige week een dag om niet snel te vergeten. De Oranjevereniging had het programma aangepast aan de bijzondere televisiemomenten vanuit Amsterdam en met dank aan Ton Veenhof die op het laatste moment de beamer voor het grote scherm na een kleine onderhoudsbeurt aan de praat kreeg, kon iedereen alles goed zien. Vanaf dat moment liep alles gesmeerd, onder het genot van een oranjetompouce en een lekker kopje koffie zat iedereen te genieten van de mooie beelden en werd er hier en daar een traantje weggepinkt. Zo’n dag maak je tenslotte niet vaak mee. Rond elf uur werd de aubade gehouden, waarbij Koos van Wissen (als voorzitter van de Adviesraad) de vlag hees. Samen met Koos werd er afgeteld en gingen maar liefst 250 oranjeballonnen de lucht in. Het was een feestelijk gezicht. We zijn benieuwd welke ballon het verste is gekomen (inmiddels zijn er al enkele kaartjes binnen). De eigenaar van de ballon die het verst komt zal een grote slagroomtaart als prijs ontvangen.

 Vervolgens ging het spelcircus van start en konden de kinderen zich naar hartenlust uitleven op onderdelen als het stok vangen, met een grote hamer op de kop van Jut slaan en sjoelen in de reuzensjoelbak. Een groot succes was dit jaar de gouden troon die wij in de kantine hadden geplaatst: zo kon iedereen met kroon en koningsmantel zijn of haar eigen troonswisselingsfoto laten maken. De foto werd ter plekke afgedrukt en kon meteen worden meegenomen. Jong en oud liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en ging op de foto met fantastische resultaten. Op de site van troonswisseling 2stompwijk.nl/”>www.stompwijk.nl kunt u al deze foto’s terugvinden voor het geval u een extra exemplaar af willen laten drukken (staat aan de rechterkant bij de laatste 25 berichten onder het kopje ‘troonswisseling’). 
De prijswinnaars van het spelcircus werden direct na de gratis Oranjelunch in het zonnetje gezet en konden hun prijs ophalen, de volgende kinderen die de uitreiking gemist hebben kunnen hun prijs alsnog ophalen bij Hélène vd Bosch (Meerlaan 1a, tel nr. 5801992): Lucy Kester, Myrthe Turk, Mitch v. Benten, Daphne Luk, Giovannie Oudshoorn, Sven Vincenten.

Wij willen hierbij graag al onze vrijwilligers ook in het zonnetje zetten want zonder hun hulp kunnen wij zo’n dag niet draaien, dus iedereen hartelijk bedankt voor jullie bijdrage en wij hopen volgend jaar wederom op jullie hulp te kunnen rekenen. 

Ondertussen was de kerkdienst in de Nieuwe Kerk begonnen en terwijl de kinderen zich buiten vermaakten op het springkussen en met de Megaspellen, konden de ouders in de kantine op hun gemak de dienst volgen waarin Koning Willem-Alexander zijn plechtige belofte aflegde.  

Daar moest natuurlijk op gedronken worden en er werd voor alle aanwezigen een glaasje champagne ingeschonken om gezamenlijk te proosten op onze nieuwe Koning en Koningin. Ook de kinderen kregen een glaasje kinderchampagne. Hierna werden de kaarten voor het Swingo spel uitgedeeld en zette Ruud de muziek iets harder. Mocht u het gemist hebben, Swingo is een soort Bingo maar dan staan er géén cijfers op je kaart maar titels van muzieknummers, zodra je het juiste fragment hoort, kun je deze afstrepen op je kaart. De sfeer zat er zo al goed in voor het Oranjecafé dat hier op volgde, iedereen genoot van het heerlijke weer en zo werd er in de zon nog lang nagepraat over deze bijzondere Troonswisselingsdag. Wij bedanken het kantinepersoneel en Jokelien van Rijn voor hun goede zorgen, onze sterke mannen Paul Rotteveel, Jos van Santen en Ed Luk voor al hun hand en spandiensten. Daarnaast bedanken wij de volgende sponsors hartelijk voor hun financiële ondersteuning: Transportbedrijf Van Mullum, Installatie-en loodgietersbedrijf Faas, Installatiebedrijf Vurens, Luiten Food, Loonwerkersbedrijf Van Swieten, Administratiekantoor Van Boheemen, Scheria, Maurice v.d. Bosch, Tom Janson, Peet van Leeuwen, Haarstudio Andrea, Luiten Constructie, Kantoor Zaal.

 Rommelmarkt op Bevrijdingsdag  

Op zondag 5 mei was het moeilijk kiezen dit jaar, er was voetbalcompetitie, er werd een mooie fietstocht georganiseerd door de Toerclub en daarnaast organiseerde de SOS natuurlijk in de sporthal de rommelmarkt met dansworkshop en een Rad van Fortuin. Gelukkig kozen velen voor de gezellige rommelmarkt en werd deze goed bezocht. Door de Stompwijkse ondernemers waren mooie prijzen ter beschikking gesteld voor het Rad van Fortuin. Opbrengst van het Rad van Fortuin komt ten goede aan onze Oranjevereniging. Met de teruglopende subsidie is dit een welkome bijdrage voor de het organiseren van de festiviteiten voor volgend jaar. Wij danken de onderstaande bedrijven voor hun prijzen: Platen en Zaden Van Marwijk, Haarstudio Andrea, Boerderij ’t Geertje, Bloemsierkunst de Passie, Garage Piet Janson, Poeliersbedrijf Van Bohemen, Administratiekantoor Van Boheemen, Blesse Paard, Vieveen Saté, Arie Hooijmans, Luiten Wonen, De Gouden Leeuw, Fotografiestudio Carmen, Stompwijkse Kaasboer en supermarkt de Coop.

 

Wij zijn als Stichting Oranjefeesten zeer tevreden over het verloop van zowel deze laatste Koninginnedag op 30 april als de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei. Zoals u wellicht weet zal er volgend jaar nog maar een hele kleine subsidiebijdrage zijn van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor activiteiten op deze dagen. Het jaar daarna is er helemaal géén subsidie meer.  Wij hebben dit jaar en ook in de voorgaande jaren altijd Stompwijkse bedrijven aangeschreven met de vraag of zij ons wilden sponsoren, dankzij hun steun kunnen wij u ieder jaar weer een mooi programma aanbieden.  

Wij zijn echter op zoek naar meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat wij ook de komende jaren deze dagen samen kunnen vieren en vandaar dus de volgende vraag: Draagt u de Oranjeverenging een warm hart toe? Steun dan de SOS! Ieder bedrag is van harte welkom op rekeningnummer 176.99.40.84  t.n.v. de Stichting Oranjefeesten Stompwijk onder vermelding van ‘SOS-Sponsor’. Hebt U een goede suggestie of idee voor volgend jaar, dan kunt u mailen naar het volgende emailadres: oranjefeestenstompwijk@gmail.com. Wij horen graag van u. 

Stichting Oranjefeesten Stompwijk