Geslaagde wandeltocht ‘Rondom Stompwíjk’

wandeltocht 2wandeltocht 1

Geslaagde wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

Onder werkelijk uitstekende weersomstandigheden is de 2e editie van de wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’ verlopen. IJsclub Nut & Vermaak had het allemaal prima voor elkaar en had zelfs voor heerlijk wandelweer gezorgd. Een lekker zonnetje, bijna geen wind en de temperatuur ging elk uur met een paar graden omhoog.

De eerste wandelaars, de echte diehards voor de 30 km. stonden al om 7.30 uur voor de deur van Het Blesse Paard te trappelen om van start te mogen gaan. Na al dat slechte weer van de afgelopen tijd werd het echt een dag van alleen maar genieten. Er waren veel leuke reacties over de route. Alle afstanden van 30, 20, 15 en 7,5 kilometer lieten mooi in elkaar over. Bij de Koek & Zopie op het parkeerterreintje bij de Kniplaan kwamen alle wandelaars bij elkaar en kreeg iedereen een gratis consumptie. Het was daar een gezellige drukte en goed rusten op de tuinstoelen en onder de partytent. De laatste 3 kilometer was voor iedereen hetzelfde. Via een pad langs Vlietland gingen we onder de wildtunnel door en daarna liepen we door het weiland recht op de Stompwijkse kerk af, een fraai gezicht!

Totaal waren er 365 deelnemers, 140 wandelaars meer dan vorig jaar. 71 voor 30 km, 62 voor de 20 km, 119 voor de 15 km en 113 voor de 7.5 km. waaronder veel kinderen.

Een mooi resultaat, al hadden we, mede door het prachtige weer, op iets meer gehoopt. Via het internet waren we dit jaar ook te vinden op wandelagenda’s en daardoor waren er o.a. ook mensen uit Utrecht, Houten, Amsterdam, Rotterdam, Noordwijkerhout en Lelystad.

Maar we weten ook dat zoiets moet groeien en zullen elk jaar meer naamsbekendheid krijgen. Tijdens de evaluatievergadering zullen we alle plus- en minpunten bespreken zodat we volgend jaar nog beter beslagen ten ijs zullen komen.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers, sponsoren (zie achterzij DK) , Het Blesse Paard, landeigenaren en natuurlijk alle wandelaars voor hun deelname.                

 

Marga Stijnman