Toerclubnieuws

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Op 2e pinksterdag stond voor onze toerclub alweer de volgende rit op de kalender. De A en B gingen naar het Westland en de C naar de duinen. Bij de start zag het weer en redelijk uit dus gingen zo’n 50 fietsers vol goede moed om 8.30 uur van start.

De A1 vertrok met slechts 5 man richting Nootdorp en via Delft en Wateringen naar Monster. Ook deze week merkten weer dat niet àlle eendjes zwemmen in het water. Sommige zitten namelijk op hun gemakkie midden op het fietspad. Een paar keer moesten we uitkijken en uitwijken, omdat ze zich ook niet druk maakten om passerende (race)fietsers. Dat ze rustig bleven zitten is soms ook maar beter ook, want als ze op het laatste moment in beweging komen wordt het pas echt link. Zo bleek vorige week toen een eend langs de Vliet tussen de wielen door schoot en maar net het vege lijf kon redden. Na ’s Gravenzande reden we niet door naar Hoek van Holland (A2) en ook niet via de Maasdijk, maar over mooie fietspaden door het Nieuwlandse Park. Ook deze paden waren vaak niet droog, maar het regende nog steeds niet. Deze keer stonden de fietsen op het terras in Maasdijk en zaten wij lekker binnen. De terugweg ging via Maasland en een alternatieve route naar Vlaardingen. Daarna veelal bekende wegen, aangezien we de laatste tijd wel vaker van toerclub c1deze kant teruggekomen zijn. Na ruim 95 km waren we weer terug in Stompwijk. Het was inmiddels dan toch gaan regenen, dus voordat ik thuis was, was ikzelf doornat, maar de fiets al weer bijna schoon gespoeld.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 11-en (9 mannen/2 vrouwen) naar Maasdijk. Behoudens Jaap de Jong (geblesseerd) was iedereen aanwezig. Jaap beterschap! Dit was de grootste B-groep in dit lopende seizoen. Nu nog Theo van der Meer erbij. De twee vrouwen, Lydia en Margriet, gingen vanaf de start op kop rijden. Cees van der Meer reed aan het tweede wiel voor eventuele routeaanwijzingen. De dames zetten er vanaf de start gelijk de vaart in, door het windstille weer ging de gehele groep moeiteloos met het tempo mee. Toch stond de groep twee keer stil, beide keren vanwege ’n lekke band. Pitstopper Cees wisselde de binnenbanden uit, Leo pompte de banden op. Na een mooie route, arriveerden we na ca. 40 km, gelijktijdig met de A1, bij de koffiestop café “Rust Wat” in Maasdijk. Na ons arriveerde nog een A2-groep (±13 fietsers). De A3 hebben wij niet gezien. De terugweg was afwisselend, deels door de Glazen Stad en deels door het open veld. Het was vandaag trouwens niet druk op de fietspaden.

Zonder problemen kwamen we bij het viaduct onder de A12 waar werd gesplitst in Leidschendammers en Stompwijkers. Tot aan Stompwijk bleef het droog. Verder naar Leiden in een paar kleine buitjes gereden. Op een reclamebord in Zoeterwoude stond: “Meiregen is meizegen”. Laten we het daar maar op houden. Om 12.30 uur weer thuis in Leiden met 85 km op de teller.

 

Hans Heemskerk

WIST U DAT…

 

  ik vandaag weinig tijd heb voor een stukje?

 

  het dus een kort verslagje wordt van onze clubrit?

 

  wij met de C1 met zijn 9en naar Katwijk gefietst zijn?

 

  we via Zoeterwoude naar Voorschoten, de nieuwe tunnel bij de Deyl en de duinen al gauw bij de koffietent aankwamen?

 

  het een populaire tent is, omdat het zo genieten is van de likeur-borrel met slagroom?

 

  we er vandaag zelfs 2 op hebben, voor maar € 0,50 extra, dubbel genieten dus?

 

u er ook van kan mee genieten door bijgevoegde foto?

 

Peter hoopte dat we geen alcoholcontrole zouden krijgen?

 

de C2 met zijn 6en waren en ook lekker gefietst hadden.

 

we de terugweg wat langer gemaakt hebben om aan de kilometers te komen?

 

Peter een mooie route wist via Rijnsburg, Voorhout, Oegstgeest en de Leidse singels?

 

we om 12.00 uur allemaal weer in Stompwijk waren met ruim 50 km?

 

we heerlijk gefietst hebben ondanks de temperatuur, 12°C en de afwezige zon?

 

we het getroffen hebben, er op het eind de eerste spetters vielen?

 

het toch nog een aardig stukje geworden is?

 

Annie van Rijn

 

 

 

A.s. zondag staat voor de A-groepen de rit naar Vogelenzang op de kalender voor 85 km. De B en C gaan naar de sfeerstal in Nieuwveen voor 65 km. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf het Klaverblad.