toernieuws

Toernieuws Toerclub Stompwijk

 Na een week met mooi weer was het afgelopen zondag ineens een stuk minder zonnig en warm.  Toch stonden 55 fietsers om half 9 klaar voor de rit naar Leimuiden.  

De A1 vertrok met 8 man, waaronder een gastrijder uit Zoetermeer die na zijn deelname aan de Elfdorpentocht ook wel eens een clubrit bij ons wilde meemaken. We reden met een wijde boog via Zwammerdam en Aarlanderveen, waarbij de stevige noordenwind de benen behoorlijk vermoeide.  We waren van tevoren al gewaarschuwd dat het feest was in Leimuiden en er ook een Rabosponsortocht werd georganiseerd. Het kon dus wel eens druk worden. Maar onze vroege vogels waren deze festiviteiten voor en werden dankzij het extra aanwezige personeel vlot geholpen. Die gesponsorde fietsers kwamen we op de terugweg wel tegen. Toen de brug bij Leimuiden weer gezakt was stond er aan de overkant een grote meute te wachten. Rijdend langs de Leidse singels bleek dat de terug route via De Kaag en Warmond wat kort uitgevallen was. Daarom reden we bij de Wilhelminabrug nog maar even rechtdoor over de Rijndijk en via Hazerswoude-Rijndijk. Uiteindelijk kwamen we met 95 km alsnog aan een mooie afstand.

Arno van Rijn

 De B vertrok met z’n 11-en (9 mannen/2 vrouwen) naar Leimuiden. Jan Luiten rijdt al enkele weken niet mee. In een gesprek voor de start hoorde ik de reden: Jan heeft problemen met zijn ogen en is onder doktersbehandeling. Jan, hopelijk slaat de behandeling goed aan, sterkte en beterschap gewenst! Ja, als je dat hoort zeur je niet over de tegenwind op de heenweg. Er zijn veel ergere dingen op de wereld. Ik reed trouwens op een tactische plaats in de groep waar ik niet veel last van de wind had, of had ik goeie benen? Nabij Leiderdorp moest de kettingtang er weer aan te pas komen om de gebroken ketting op Nico’s fiets te repareren; gelukkig lukte het Cees. Hierna vervolgden we de route die ons bij Roelofarendsveen langs de oevers van de schitterende Braassemermeer voerde. Na ca. 35 km arriveerden we bij het café “De Keijzer” voor de koffiestop. Zaten we vorig jaar in de zon op het terras buiten, nu was het binnen een kleurrijke volle bak met wielrenners van veel verschillende verenigingen; een echt wielercafé. Toen wij binnenkwamen ontruimde een groep renners net de grote tafel, dat kwam mooi uit. De jeugdige bediening serveerde in recordtijd de heerlijke koffie met appelgebak. Toen we wilden afrekenen was dat niet nodig, want Wim Loomans trakteerde vanwege z’n verjaardag. Wim bedankt en gefeliciteerd. De terugweg naar Stompwijk ging met voordewind. Opnieuw een heerlijke fietszondag. Om 12.00 uur weer thuis in Leiden met 75 km op de teller.

Hans Heemskerk

 

De C 1 Groep

 Wat een verschil in temperatuur! Hadden we van de week dagen van ± 23° nu was het maar 11°!! Maar er waren toch genoeg enthousiaste leden om te gaan fietsen naar Leimuiden. Wij waren met 10 dames en de C2 met 5, incl.Ria. Die was iets later en kon nog bij hen aansluiten. Via Zoeterwoude en Cronestein naar de Leiderdorpse brug, het waaide behoorlijk maar we kozen veel beschutte wegen. Via de Zijlbrug naar de overkant, Merenwijk, Warmond en bij de Kaagbrug het scherpe bochtje, waar ook net een grote groep wielrenners onze kant op moesten, even uitkijken dus. Langs de Ringvaart ook veel wind en het tempo aangepast. Toen kwam ik er ook achter dat bij de kilometers op de kalender 55 stond en ik 60 in gedachte had, dat ging ik niet meer halen dus! Aan de overkant zagen we Ronald fietsen en hij pikte later nog bij ons het laatste stukje aan. Het was een drukke boel bij de Keyzer vanwege de stempelpost voor een Rabosponsortocht. Maar er was genoeg personeel en binnen nog plek voor ons. De andere groepen waren er bijna allemaal al. De koffie met appeltaart werd vlot gebracht en al na ‘n half uurtje stonden we weer bij de fietsen. Met de kortste route door Rijnsaterwoude, Woubrugge en Koudekerk, waar we nu lekker wind mee hadden, brachten we Jolanda bijna thuis en was het nog maar een klein stuk naar Stompwijk. Daar waren we om 12.30 uur met 65 km.

 Annie van Rijn

 P.S. In het verslagje van de 3-daagse is per ongeluk de naam van Toos weggevallen, zij was er dus ook bij en heeft ook genoten van het weekendje uit.

Volgende week staat voor de C de verrassingstocht op de kalender. Zij gaan dan naar restaurant Meerenbos (50 km). Daar zijn we de eerste rit niet geweest omdat het toen zo ontzettend koud was. We hopen nu op ruim 20°C! De A (80 km) en B (75 km) gaan naar De Zilk. Het vertrek is weer om 8.30 uur vanaf sporthal Meerhorst.