Voorleesfestival in Stompwijk

 Vrijdag 21 juni organiseert de Bibliotheek aan de Vliet in de Maerten van den Veldeschool in Stompwijk een groot Voorleesfestival. Tijdens dit festival komt kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer laten zien hoe je van voorlezen iets bijzonders kunt maken. Zij gaat met peuters, kleuters en hun (groot)ouders uit Stompwijk aan de slag in verschillende voorleesvoorstellingen. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen en kan al vanaf heel jonge leeftijd. Voorlezen is bovendien ook heel leuk om samen met je kind te doen.

Taalontwikkeling

Jonge kinderen zijn voor hun taalontwikkeling afhankelijk van wat zij om zich heen horen. Boeken zijn bij uitstek geschikt om veel taal in het leven van kinderen te brengen. Daarom is voorlezen ook zo belangrijk. Al vanaf babyleeftijd kunnen boeken een bijdrage leveren aan het aanleren van een grotere woordenschat. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die vanaf jonge leeftijd worden voorgelezen een voorsprong hebben op de basisschool. Veel, vaak en aandachtig voorlezen geeft kinderen dus een goede start voor het leven.

Betty Sluyzer

Kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer heeft al meer dan 100 kinderboeken op haar naam staan, ook voor de allerkleinsten. Boeken als Tijn op de fiets en De Kinderboerderij zijn echte klassiekers geworden, die door de eenvoudige taal veel peuters en kleuters aanspreken. Elk jaar komen er nieuwe leuke boeken bij. Betty Sluyzer heeft bij de boeken twee cd’s met bewegingsliedjes gemaakt.

Informatiemarkt

Behalve de voorleesvoorstellingen van Betty SLuyzer is er ook een informatiemarkt waar de Bibliotheek aan de Vliet, Consultatiebureau Stompwijk, peuterspeelzaal ’t Peuterparadijs en de school zich presenteren. Betty Sluyzer verkoopt haar boeken en cd’s

 

Programma  

10.00-14.30 informatiemarkt bibliotheek, peuterspeelzaal, consultatiebureau,  
                    school, Betty Sluyzer boekverkoop, kleuren en knutselen, 
                    voorlezen met vertelkastje 

10.00-10.45 voorleesvoorstelling Betty Sluyzer voor peuters en hun
                    (groot)ouders 
 

11.00-12.00 voorleesvoorstelling Betty Sluyzer voor jongste kleuters en hun
                    (groot)ouders 
 

13.30-14.30 voorleesvoorstelling Betty Sluyzer voor oudste kleuters en hun            
                    (groot)ouders 
 

U kunt zich GRATIS inschrijven voor de voorleesvoorstelling van Betty Sluyzer voor peuters: via www.bibliotheekaandevliet.nl of bij de school door een briefje in de speciale brievenbus te deponeren. Vermeld duidelijk  uw naam, de naam en leeftijd van uw peuter,  met hoeveel mensen u wilt deelnemen, adres, telefoonnummer en e-mail.  

Meer informatie de Bibliotheek aan de Vliet, Loes Reichenfeld, lreichenfeld@bibliotheekaandevliet.nl