Open dagen Boerderij de Vierhuizen

  

Ter gelegenheid van de landelijke actie “Lekker naar de Boer”, houdt Kaasboerderij De Vierhuizen te Zoeterwoude open dag op 22 en 23 juni. Op deze dagen kunt u (nader) kennismaken met dit biologische bedrijf. Bij de actie “Lekker naar de Boer” zetten honderden biologische boerderijen in heel Nederland hun deuren open. Op www.lekkernaardeboer.nl is te zien welke dat zijn, en wat er te doen is. Boerderij de Vierhuizen doet dit jaar ook mee. Hier kunt u o.a. meedoen aan een rondwandeling over de boerderij en de landerijen. Er is een grote zandhoop en hooi voor de kinderen om in te spelen. De kaasmakerij en de kaasopslag zijn te bezichtigen, en op het erf zijn natuurlijk diverse boerderijdieren aanwezig, zoals kalfjes, schapen en ezels. Er is ook een wedstrijd ‘kazen rollen’. Bovendien zijn er pannenkoeken en er is ijs. Wijnmakerij Chateau ‘Deux Filles’ uit Voorschoten presenteert op zondag haar wijnen, en op zaterdag kunt u kennismaken met ‘Wei4all’ – een fris-/sportdrank gemaakt van ‘wei’, een restproduct van het kaasmaken.  

Boerderij de Vierhuizen is een klein, maar dynamisch familiebedrijf met een lange historie. De koeien grazen in de natuur. De melk wordt verwerkt tot ‘Wilde Weide kaas’, een streekproduct dat staat voor topkwaliteit, duurzaamheid en een ambachtelijke productiewijze. Bij de nationale kaaskeuring Cum Laude van 2013 werd de Wilde Weide kaas van De Vierhuizen eerste in de categorie ‘kaas met een verhaal’.  

De open dagen worden gehouden op zaterdag 22 en zondag 23 juni, van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Geerweg 5, Zoeterwoude. Zie ook www.kaasboerderijdevierhuizen.nl.