verslag fietstocht KBO

Donderdag 13 juni, vandaag zou het dan toch doorgaan, de jaarlijkse fietstocht van het KBO. De weersverwachting was wat wisselvallig. Vol goede moed vertrokken we om 9 uur richting Nootdorp. Piet had gekozen voor een wat wind luwe weg, via de Vogelplas. Omstreeks koffietijd waren we bij de molen. Na een lekker bakkie met een stuk appeltaart zijn we op weg gegaan richting Berkel. Boven verwachting werd het zelfs wat zonnig en was de temperatuur prima. In Berkel bij een wat Oostenrijks aandoend restaurantje, Edelweiss geheten, hebben we heerlijk gegeten. Hierna zijn we richting Zoetermeer gereden. Het was de bedoeling van Piet om in de Dorpsstraat nog wat te nuttigen ter afsluiting van een geslaagde fietstocht, maar het gros van de fietsers gingen liever verder richting huis. Dat omdat het op dat moment ging regenen en we de regen graag voor wilde blijven, hetgeen uiteindelijk ook lukte. Toen we thuis aankwamen was de regen bijna geheel opgehouden.  

Piet, het was een lange, ongeveer 48 km, tocht maar erg leuk en voor velen met nieuwe plekjes die ze nog niet eerder hadden gezien. Petje af. 

Nel van der Zwan