40-jarig jubileum van De Blesruiters

blesruiters 1

40-jarig jubileum van De Blesruiters

Zondag 16 juni hebben wij deze mijlpaal van De Blesruiters gevierd, samen met de leden, oud-leden, familie en vrienden.

De menners startten om 10.00 uur met hun out-door vaardigheid. Een handje vol vrijwilligers hadden de dagen ervoor een mooi parcours neergezet. De wedstrijd duurde tot zo’n 14.00 uur en was een genot voor het oog voor iedereen. De uitslagen en foto’s zijn te zien op onze website www.blesruiters.nl.

Voor de ruiters begonnen de activiteiten om 11.30 uur met een behendigheidsparcours, dat de dag ervoor door Iris van der Lubbe en de moeders neergezet was. De onderdelen van het parcours waren o.a. met een aardappel op lepel draven, door rijen van hindernispalen rijden en de palen een voor een aantikken, een slalom tussen boomstammen. Ook de waterbak was een onderdeel van dit parcours.

Rond 13.00 uur begon het ringsteken en om 14.15 uur begon de Kür op Muziek die gejureerd werd door Yolanthe van der Wilk en Yvonne de Groot. Mevr. Van der Wilk, geen onbekende voor veel Blesruiterleden, is 15 jaar instructrice geweest voor jong en oud. Veel kinderen heeft zij het echte paardrijden bijgebracht. En van deze kinderen, inmiddels volwassenen, zijn er nog die actief lid zijn van onze vereniging. Yvonne de Groot, ook geen onbekende voor onze vereniging, want zij is al. bijna 30 jaar lid van De Blesruiters. Na de Kür op Muziek kwam de show van de IJslanders. Claire Dominicus heeft met de zeer enthousiaste IJslander-amazones deze show goed voorbereid. En dat was wel te zien. O.a. liet een IJslander het verschil horen in de typische IJslander gangen door over houten platen te lopen en draven. Alles voorzien van commentaar door Claire.

Tegen 16.00 uur begon het carrousel-rijden door de jeugdleden. Iris heeft deze carrousel in elkaar gezet en heeft weken van te voren met de leden deze kür geoefend. Ook dit was goed te zien, het was geweldig! Onze complimenten.

In de tussentijd was het steeds drukker geworden op het terrein. Het spektakel van deze dag was natuurlijk de hoogtesprong. Al vroeg in de middag waren onze bookmakers Marcel en Ton Zuidgeest aan het werk om de mensen enthousiast te maken hun geld in te zetten op de winnaar en hoogste sprong. Het ingezamelde geld kwam geheel ten goede van het goede doel “Paardrijden voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking” bij Manege Craeyenburgh in Nootdorp.

De spring kandidaten mochten even inspringen waarna een hele spannende wedstrijd begon. Het werd echt een mooie strijd, want veel ruiters bleken een goed springpaard te hebben en verstonden zelf ook de kunst van het hoog springen. Kees de Jong gaf even tussendoor nog een demonstratie van zijn air-jacket (te vergelijken met de air-bag in de auto); hij viel van zijn Crossycor en bij het landen op de grond blies zijn air-jacket zich meteen op. De klap komt daardoor een stuk minder hard aan. De uiteindelijke winnaar werd Lucienne Muyen op Boy die een hoogte haalde van 2.45 m …. echt hoog!! Ze viel helaas wel van Boy, maar ook zij kwam gelukkig (zonder air-jacket) ook goed terecht. Boy is het goede springpaard van Kees en Lucienne is pupil van Jeroen Heymans.

Door de geweldige inzet van alle aanwezigen op deze hoogtesprong, mede door het enthousiaste werk van Marcel en Ton, werd er een heel mooi bedrag ingezameld voor Manege Craeyenburch.

 

Wij zijn deze prachtige dag geëindigd met een gezellige BBQ, terwijl er heerlijke muziek gedraaid werd door dj’s Rowin en Marcel Bocxe.

Jong en oud, zelfs oud-leden, deden mee aan de onderdelen. Twee diehards!! hebben aan alle onderdelen mee gedaan en wel op hun shetlander … Stefanie en Miranda. Voor iedereen is het een mooie en onvergetelijke dag geworden en wij Blesruiters ….. gaan gewoon door …. op naar de 50 jaar.

 

Hierbij willen wij iedereen heel hartelijk bedanken die heeft bijgedragen aan dit mooie jubileum, vrijwilligers, deelnemers, publiek, juryleden, dj’s IEDEREEN.

 

Een hartelijk dank gaat in het bijzonder uit naar onze sponsors:

 

– COOP Supermarkt Stompwijk

 

– John van der Burg

 

– Hoefsmederij Wim van der Mespel

 

Op onze website www.blesruiters.nl kunt u uitslagen en foto’s vinden.

 

Namens Het Bestuur, Ellen Martens- secretaris