KBO uitje

 Donderdag 20 juni 2013 zijn wij vetrokken naar de Neeltje Jans in Zeeland. Het weer zag er wat bedompt uit, maar de temperatuur was goed en iedereen was op van alles voorbereid, Paraplu’s, vesten en jassen. In het leger zouden ze zeggen een goede meid is op alles voorbereid”

Omstreeks koffietijd kwamen we aan in Stellendam in restaurant de Expo Haringvliet waar we een lekker bakkie koffie met gebak kregen. Er was ook een kleine expositie over o.a. de watersnoodramp van 1953.

Hierna vervolgden we de weg over Zeeuwse gronden met een blik op de vele dijken die zij daar hebben.

In Wolphaartsdijk bij restaurant “de Boei” hebben we genoten van een prima lunch en ook de kroket ontbrak niet. Een ieder liet het zich goed smaken, want de krentenbollen in het bijzonder, waren niet aan te slepen.

Toen we bij Neeltje Jans aankwamen kregen we wat tijd om daar door te brengen voordat we gingen varen. Er was een show van zeeleeuwen die erg leuk werd gedaan door een jong meisje. Verderop was er een zeeaquarium en een walvis waar je doorheen kon lopen. Veel attributen voor de jeugd. Al met al zeer geslaagd. De boottocht was wel lekker, maar door het heiige weer zag je niet veel.

Vervolgens zijn wij naar het restaurant “de oude School” in Ter Aar gegaan. Het eten was voortreffelijk. Na een zeer geslaagde dag kwamen wij om 21.15 uur weer veilig in Stompwijk aan.

 

Nel v.d. Zwan