Badgasten naar Nederlands Kampioenschap

Badgasten naar Nederlands Kampioenschap

Vorige week mocht Eline op zaterdag en zondag in totaal 5 keer starten op het NK in Utrecht voor junioren. Dit zijn toch wel heel speciale evenementen waarop het moeilijk is om je goed te concentreren en je niet te laten afleiden van alles wat er om je heen gebeurt. Maar uiteindelijk leverde een mooi persoonlijk record op de 200 meter wisselslag een 12e plek op. Met 3 clubgenoten moest Eline het opnemen tegen andere clubs op de 400 meter wisselslag waarbij een ieder 100 meter voor haar rekening moest nemen. Eline zwom de schoolslag. Met haar clubgenoten werd ze mooi 5e van Nederland.

Afgelopen zondag mocht Sanne naar het NK in Dordrecht voor haar leeftijdgenoten. Voor Sanne worden alle afstanden op één dag gezwommen waarbij het niet mogelijk is om alle nummers te zwemmen; ook al ben je hiervoor geplaatst. Ook Sanne had haar minder favoriete afstanden geschrapt. Uiteindelijk had ze gekozen voor de langere en zwaardere nummers: 400 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag, 200 meter vrije slag en 200 meter wisselslag. Ook Sanne zwemt haar persoonlijke records gemakkelijker bij een regionale wedstrijd. De beste prestaties waren uiteindelijk twee 13e plekken. Al met al een mooie afsluiting van het seizoen.

 

Ilona van Ruijven