Schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee

marathonschaatsen

Schaatsen op de Oostenrijkse Weissensee

Het toer en wedstrijd programma voor 2014 is bekend. De toertochten zijn op dinsdag 21 januari, vrijdag 24 januari, dinsdag 28 januari en vrijdag 31 januari 2014.

De wedstrijden vinden plaats op zaterdag 25 januari, de Aart Koopmans Memorial over 100 km. Maandag 27 januari ploegenachtervolging, woensdag 29 januari Open Nederlands kampioenschap over 100 km en zaterdag 1 februari 200 km alternatieve Elfstedentocht.

Het voornemen is om de 2e week in Oostenrijk te verblijven omdat we dan onze dorpsgenoten aan kunnen moedigen. Aan de start, jawel, Thom van Beek. Thom is opgenomen in de ploeg van Groene Hart Sport en gaat bij de eerste divisie de wedstrijden rijden. Vorig jaar heeft Thom al een aantal  keren mee gereden met uitstekende resultaten. De ploegleider van de eerste divisie Groene Hart Sport wordt Joost Juffermans.

Dan bij de dames Zoey van den Bosch en Eline Bennis. De dames hebben na het opheffen van Groene Hart Sport dames team een nieuwe sponsor gevonden genaamd Mastermind.

Voor de schaatsliefhebbers die zich aan willen sluiten bij de Stompwijkse groep kan ondergetekende zich sterk maken voor verblijf bij Neusacher Moser. Beter bekend als Hans und Brigitte. We verwachten een stormloop omdat we aankomend de winter prachtig ijs hebben. Meldt u tijdig aan bij ondergetekende. Natuurlijk kunt u niet ongetraind aan een dergelijk tocht beginnen. De Stompwijkse IJsclub kan u helpen om in conditie te komen. Elke dinsdagavond is onder deskundige leiding van Geert Hilgersom de zo genaamde droogtraining. Van Stompwijk 92 mogen wij de velden gebruiken ook in de zomer periode. Iedereen is welkom tegen een geringe vergoeding. Het maakt ook niet uit dat u ongetraind bent. Ieder kan meedoen op eigen niveau. Na enkele weken zult merken dat het al een stuk gemakkelijker gaat. Nu aanmelden geeft het beste resultaat om straks de ijzers onder te binden.

Aanmelden voor verblijf Hans en Brigitte. Tel. 071- 5801134 of email ahaasswk@ziggo.nl

Aad de Haas