Toernieuws

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Er stonden op deze zonnige zondagochtend 55 rijd(st)ers aan de start, waaronder 15(!) bij de A3. Een aantal A1-rijders waren afwezig, zij rijden deze week routes in Frankrijk. De A-groepen gingen van start voor de klassieker naar het Kopje van Bloemendaal, de B-groep naar Snelrewaard en de C-groepen naar de Camping “de Wippert“.

De B vertrok met z’n 8-en (6 mannen/2 vrouwen) naar Snelrewaard. Eindelijk een echte zomerse zondagrit in deze zomer. Op de heenweg reden we de mooie Groene Hart route met lichte tegenwind. Precies volgens het routeboek arriveerden we na ca. 42 km bij de Theetuin “De Kwakel”. Alsof we het paradijs binnengetreden waren, wat een mooie tuin en wat een hemelse rust. Wijselijk staat er geen appelboom in de tuin, je weet maar nooit met de vrouwelijke gasten (hoewel, zou de appel anno 2013 nog steeds zoveel impact hebben?). In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden was er gelukkig wel koffie te verkrijgen. Het zelfgebakken kersengebak vond gretig aftrek (heerlijk). De jeugdige serveerster liep niet door de tuin voor de bediening, zij schreed door de tuin. De terugweg ging o.a. over de schitterende grachten in Oudewater en langs Gouda en Waddinxveen. Nabij de laatst genoemde plaats hadden we plots een, 150 meter voor ons uit rijdende, nieuwe kopman (W.O.). Na de rit heeft de jury hem beboet met een tijdstraf van 30 seconden wegens het afsnijden van het parcours (was via de trap naar de route over het viaduct gegaan). Via Stompwijk (85 km) was ik om 13.00 uur weer thuis in Leiden met 105 km op de teller. Opnieuw een mooie zondagochtend, wat zullen de thuisblijvers spijt hebben als ze dit lezen!

Hans Heemskerk

“Werk aan de weg” rit

 

Wat een schitterende zonnige dag! lekker om met zulk mooi weer naar “Camping de Wippert” te gaan. Met 2 gastrijders bij zowel de C1 (11) en C2 (9) reden we naar Zoeterwoude en door het Cronesteinpark naar de Leiderdorpse brug, door even een ander paadje te nemen kwamen we door een mooi aangelegd parkje, wat eigenlijk een wandelpad was, maar ook uitkwam op de Besjeslaan. De C2 reed nagenoeg de zelfde route, de ene keer zagen we ze in de verte, de andere keer zaten ze achter ons. Door de Matilotunnel en naar de Ruige kade, waar vlak daarvoor de weg geasfalteerd werd, dus moesten we even lopen. Na Hoogmade de mooie route langs de Wijde A, waar we de C2 weer voorbij gingen omdat er een ketting af lag. Via Woubrugge naar het pontje over de Braassem, waar we moesten wachten tot hij bij onze kant aanlegde, met een pont vol wandelaars. Ook de C2 kon er nog bij op de pont. Zij reden vervolgens rechtsaf en wij linksaf naar de Aderweg en Floraweg. achteraf niet zo`n goede keuze, de weg was heel slecht en hield op  het eind op, we konden er alleen overheen door de fiets over een smalle strook te rijden en daar pakte Frans hem weer aan, dan nog weer naar beneden springen en konden we weer verder fietsen! Nog een klein stukje en komen we bij onze “Oase” aan. De C2 was er al en ook Lia was er lopend, vanaf Meerburg naar toe gekomen, een goede training voor Nijmegen. Het was weer genieten van de zelfgebakken appeltaart met slagroom en daarna kwamen weer de verse vruchten op tafel, zoals aardbeien, meloen en kersen, heerlijk hoor! Na het nemen van de groepsfoto kon de clubvlag weer gestreken worden en weer mee naar Stompwijk. We reden door het industriegebied naar Rijpwetering, Hoogmade en een paadje wat uitkomt bij een bruggetje welk bediend werd door jongelui die met een klompje wat muntjes verdiende die ze kregen van de langs varende sloepen. Bij de woonboulevard het fietspad gevolgd en namen we een (wandel)pad wat uitkwam bij de nieuwe brug over de Rijn, waar je met de fiets over een goot moet om boven te komen  daarna wist Frans nog een paadje wat ook weer door werkzaamheden afgesloten was! Via het industriegebied bij Heineken en de Weipoort komen we dan om 12.45 aan in Stompwijk met precies 55 km. en hebben we heerlijk gefietst met weer een mooie route.

 

Annie van Rijn

 

Aanstaande zondag gaan de A- en B-groepen naar Schoonhoven. De A-groepen rijden 100 km, de B-groep rijdt 85 km. De C-groepen gaan naar de Delftse Hout (50 km). Vertrek is weer om 08.30 uur vanaf het Klaverblad. Ook is er voor de liefhebbers/-sters van een lange tocht de Biesboschtocht (175 km), het vertrek hiervoor is om 08.00 uur vanaf het Klaverblad.