Les “Dode hoek” groep 7 en 8

 

 

Deze week  is aannemingsbedrijf  Verboon Maasland  B.V. begonnen met het uitvoeren van een kadeverbetering in de Groote Westeindschepolder en Meeslouwerpolder,  in opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Veel van de bewoners bij wie de werkzaamheden in de tuin gaan plaatsvinden, zijn ook aanwezig geweest op de informatieavonden, welke het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft georganiseerd om de werkzaamheden toe te lichten. Tijdens deze avonden is Verboon Maasland ook aan het woord geweest om de werkwijze uit te leggen en uw vragen te beantwoorden. Hier is onder andere verteld dat er groot transport nodig is bij de uitvoering van de werkzaamheden en dat wij daarom de kinderen van groep 7 en 8 een les over de “Dode hoek” willen geven, om hun veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen.


Daarom organiseren wij  op
vrijdag 13 september 2013 een praktijkles voor de kinderen van groep 7 en 8 van de Maerten van den Velde School. Wanneer wij dan aanvangen met de werkzaamheden in het dorp, zal het bij de kinderen nog vers in hun geheugen liggen en kunnen zij het geleerde direct toepassen!

De les wordt gegeven door de organisatie “Veilig op weg” en is een initiatief van Transport en Logistiek Nederland en Veilig verkeer Nederland.
De les bestaat uit de volgende onderdelen:

· Poster ter voorbereiding van de Veilig op Weg les

· Een theorieles, waarin de kinderen met behulp van een dvd en een test leren wat de dode hoek is en wat ze moeten doen als ze in het verkeer een vrachtauto tegenkomen.

· Een les met lesborden en lesopdrachten, waarbij de leerlingen verkeers situaties kunnen naspelen.

· Een praktijkles, waarin de leerlingen achter het stuur van een vrachtauto plaatsnemen, om zelf te ervaren wat je vanuit de cabine wel en niet kunt zien. Ook oefenen de leerlingen de twee vuistregels die ze in de theorieles hebben geleerd.

 

Meer info over de lessen is te vinden op: http://www.veilig-op-weg.nl

 

Met vriendelijke groeten,

Verboon Maasland BV

Aannemers van Grond-, Weg– en Waterbouwkundige werken.

Molenweg 12

3155 AV Maasland