Stompwijkse badgast

Stompwijkse badgast succesvol op lange afstand  

Naast de reguliere korte afstanden is er ook een lange afstandscompetitie bij het zwemmen. Tijdens het zwemseizoen worden meermalen de 800 meter en 400 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag gezwommen. Omdat deze afstanden op meerdere dagen door heel Nederland mogen worden gezwommen, is het lastig om het klassement te volgen. Door een uitstekend optreden van Eline van Ruijven in het begin van de winter, was duidelijk dat ze hoog in het klassement kon eindigen. De prestaties aan het einde van het seizoen waren wat minder. Daarom was Eline geheel verrast toen ze de bronzen medaille in handen kreeg; het is natuurlijk geweldig om derde van Nederland te worden in haar leeftijdscategorie in deze competitie.  

Ilona van Ruijven