Een traditie ten einde?

 Celeto stopt, CeLeTo staat voor Cees van Veen en Leen Rotteveel Totalisator, een alternatief gokcircuit op de zondag van de ponyrennen.  

Uit de wandelgangen hoorde ik dat met deze manier van gokken, gestart is tijdens het 75 jarig bestaan van de draverijvereniging, dus bijna 30 jaar lang.  

Vooraf en tijdens de rennen gingen de heren, de laatste jaren vergezeld door Fred Overdevest, het publiek langs om zoveel mogelijk medespelers te verzamelen. Je kon dus inzetten op het winnende paard van de middag.  

De prijsuitreiking werd altijd een gezellig geheel en niet alleen om de felbegeerde wisselbeker, die trouwens ook al zo’n 30 jaar meegaat. Maar vooral ook omdat alle spelers beloond werden met drank totdat de inzet op was. Het waren tropenjaren voor de heren die af en aan sleepten met dienbladen, want voor je weet was de biertafel al weer leeg met al die zuipschuiten. Het bitterballetje maakte het geheel compleet. Annemariek en Marisca waren dit jaar de slotwinnaars. Het is de vraag of iemand het stokje gaat overnemen, omdat mooie tradities in stand gehouden moeten worden.   

Petra Oliehoek– van Es