Politieberichten

Drugsdealer aangehouden

Beveiligers zagen op maandag 22 juli omstreeks 00.30 uur, op de Stompwijkse kermis, dat een man kennelijk aan het dealen was. Zij zagen dat de man, een 34-jarige Hagenaar, tegen betaling kleine pakketjes aan anderen overhandigde. In het bijzijn van agenten haalde de Hagenaar diverse zakjes softdrugs en in witte papiertjes gewikkelde harddrugs tevoorschijn. De 34-jarige werd daarop aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De man werd door de recherche verhoord. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De drugs is in beslaggenomen.

 Van je familie moet je het hebben

Tijdens de Stompwijkse kermis zagen beveiligers op maandag 22 juli omstreeks 02.30 uur, dat een 19-jarige man uit Zoeterwoude een fiets oppakte en deze in de Vliet gooide. De Zoeterwoudenaar werd direct opgepakt. Hij gedroeg zich recalcitrant en verklaarde, dat de fiets die hij in het water had gegooid van zijn broer was. De broer van de 19-jarige verscheen snel ten tonele. De broers hebben samen de fiets weer op het droge gekregen, waarna zij zijn vertrokken. Waarom de 19-jarige de fiets van zijn broer in de Vliet had gegooid is onbekend gebleven. Hij kreeg een proces-verbaal voor baldadigheid.

 Vechtpartij

Twee Stompwijkers hadden op maandag 22 juli omstreeks 02.00 uur kennelijk niet door dat de Stompwijkse kermis bedoeld is om gezellig feest met elkaar te vieren. De beide jongens, in de leeftijd van 17 en 19 jaar gingen met elkaar op vuist. Politieagenten wisten beide mannen uit elkaar te halen en hen tot bedaren te brengen. Zij kregen allebei een bekeuring voor het vechten op straat.