Toernieuws Toerclub Stompwijk

 Afgelopen zondag was het weer prima zomerweer voor onze wekelijkse club rit. Met 46 enthousiaste fietsers stonden we dan ook om 8.30u weer klaar bij de sporthal voor een rit naar ’s Gravenzande of Nieuwveen.

De A1 vertrok met 7 man via het Oosteinde en daarna via de Vlietlanden alsnog naar de Knip. Na Wassenaar reden we bij de rotonde de bekende route rechtdoor Meijendel in. De mannen op kop zaten druk te kletsen en ook de captain lette even niet op, zodat we bij de boerderij vergaten rechtsaf te slaan. Toch het fietspad maar vervolgd en een eindje verderop rechtsaf. Anders kom je weer terug bij de rotonde en kun je het opnieuw proberen. Nu kwamen we langs het monument bij de Waalsdorpervlakte, waar we met de A1 (bijna) nooit komen. Een erg mooi stuk fietspad waar we verrassend genoeg geen enkele fietser tegengekomen zijn. Daarna leidde Ronald ons via de vernieuwde boulevard, de haven en wat andere leuke straatjes naar het nieuwe fietspad op de duinen met uitzicht over zee. Ook hier was het nog helemaal niet druk. Na zo’n 45km waren we bij de koffietent in ’s Gravenzande waar de A2 al met z’n 6-en zat. Loek voerde weer de wekelijkse appelpuntentest uit en toen de A3 arriveerde was het voor ons tijd om te gaan. Via de Nieuwe Waterweg  en het Midden Delfland reden we weer terug. Na ruim 95km arriveerden we in Stompwijk.

Arno van Rijn 

 

De B vertrok met z’n 11-en (7 mannen/ 4 vrouwen) naar ‘s-Gravenzande. Een zonnige ochtend met weinig wind. Jaap de Jong was afwezig. Wel aanwezig was Jan Luiten! Ook hadden we gastrijd(st)ers in de groep: Frans Oliehoek, weer op de racefiets na twee knieoperaties, Peter de Jong en de zussen Mieke en Thea Janssen. Wim Looman had de tocht voorbereid op basis van een zgn. knooppuntenroute, die hij voor de start doornam met Frans Oliehoek. Aldus werden aan de twee koprijdsters Margriet en Lydia onderweg de aan te houden nummers gesouffleerd. Een nieuwe manier welke goed werkte en ons op de mooiste weggetjes bracht. In Kwintsheul voerde de route ons naar een houten Kwakel, die we te voet moesten nemen, gevolgd door het smalste fietspad in de TC-historie (Guinness Book?). Op de bredere wegen/weggetjes zat de vaart er flink in. De groep waaronder de herintreders moest er flink tegenaan. Aangekomen (na ca. 38 km) bij Café Oase zaten er al A-groepen buiten op het terras in de zon. De koffie en de appelgebak smaakten prima. Jan Luiten legde uit dat hij een rit wel weer aan kon. De dames Janssen namen, met een kopje cappuccino, deel aan de gezelligheid. Op de terugweg heeft Frans mede op kop gereden. In het Westland beleefden we een stukje van het varende Corso. Daar wilden we meer van weten, dus even gestopt op een bruggetje. Vanaf een van de boten klonk luide hemelse muziek: op de betrokken boot stonden twee mooie engeltjes met echte vleugels; de dames bespeelden respectievelijk een cello en een harp. Zullen we, te zijner tijd, in de hemel met deze muziek worden verwelkomd? Dat wil toch iedereen! Nu maar hopen dat Petrus de deur voor ons zal openen! Wat je al niet meemaakt bij de Toerclub Stompwijk. Om 12.30 uur weer thuis in Leiden met 90 km op de teller.

Hans Heemskerk

 

De C groepen

 Met zijn vieren fietsten we vanmorgen naar Nieuwveen. Gebruikelijk gaat de hele fietsclub daar heen met de Ronde Venentocht, maar om de drukte op het kleine terras te beperken zijn we gesplitst en gaan alleen wij als C groepen er vandaag naar toe. Het weer is prima en lekker voor de wind gaan we door Zoeterwoude naar de Rijndijk en de Koudekerkse brug. Bij Alphen de Churchilllaan aangehouden en rijden we even later op een dijkje wat helemaal langs de verschillende wijken voert. Ook passeren we Winkelcentrum Herenhof. Het tempo is hoog en geregeld stoppen we even om te drinken. Soms zit een bidon op een lastige plek en is het niet te doen onder het fietsen vocht tot je te nemen. Met deze temperaturen moeten we dat natuurlijk extra doen! Als we dan later 2 richtingen op kunnen die beide naar Nieuwveen gaan even getwijfeld, maar uiteindelijk kiezen we voor het Windepad wat bij Ter Aar uitkomt. Via de Paradijsweg komen we bij de brug van Nieuwveen en dan nog een klein stukje en zien we de sluisjes al om de hoek verschijnen. We zijn de eerste klanten om 10.00u en de eigenaar vraagt bezorgd of de hele groep komt. Gelukkig is dat niet zo en dan wordt de koffie snel verzorgd. We zitten op een mooi plekje waar we de vele boten aan zien leggen in de sluis om, als hij vol ligt en de sluis open gaat, weer verder te kunnen. De C2 (9) arriveren, door bandenpech, enige tijd later. Wij vertrekken even later en rijden langs het kanaal naar de brug van Ter Aar en nemen dan de andere zijde tot Alphen. Daar de fietsbrug en komen tot onze verrassing uit bij een nieuwe tunnel onder het station, met rechts een fietsenstalling in een soort toren. Wat een mooi stukje vakwerk! Dan het mooie pad langs de wijken en rijden we even later langs de N11 helemaal naar Zoeterwoude. De wind komt nog uit de goede hoek, want het tempo is nog steeds prima en ook de warmte valt mee. Bij de Broekweg haken de Zoetermeerders af en ga ik verder naar Stompwijk. Daar ben ik om 12.15u met ruim 60 km en hebben we weer een heerlijke fietsrit gereden.

Annie van Rijn

 Aanstaande zondag gaan de A-groepen voor een mooie rit van ±100km naar Vinkeveen. De B (80km) en de C (60km) gaan naar Reeuwijk. Vertrek is weer om 8.30u vanaf de sporthal.

 Aanstaande zaterdag 10 augustus rijden we weer de Mergellandroute. Jaarlijks staat deze rit door het prachtige Limburgse landschap op de kalender en is er weer een groep enthousiaste fietsers present. Ook nu zijn de eerste aanmeldingen al binne

 

We rekenen ook nu weer op goed weer, dus we verwachten een flinke groep. We verzamelen om 6.00u bij de Meerlaan en vertrekken dan met de auto naar Limburg. Vanaf hotel Stein/Urmond pikken we de route op van in totaal ongeveer 140km. Als de animo groot genoeg is zullen we de groep wel splitsen. 

Voor het inventariseren van beschikbare auto’s is het fijn als je ruim op tijd even bij Arno (06-45488919) meldt als je mee wilt.